Снимка: Ройтерс, архивОбстановката, в която се намират в момента подразделенията

...
Снимка: Ройтерс, архивОбстановката, в която се намират в момента подразделенията
Коментари Харесай

Буданов: Ситуацията в Харковска област е критична

Снимка: Ройтерс, списък

Обстановката, в която се намират сега подразделенията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Харковска област, става сериозна. Това самопризнание направи началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов (включен в Руската федерация в листата на терористите и екстремистите), оповестява ТАСС. „ Ситуацията е на ръба “, цитира думите на Буданов " Ню Йорк таймс ". Той добави, че " всеки час тази обстановка се приближава до сериозна ".

По думите на ръководителя на украинското военно разузнаване Киев се пробва да трансферира елементи от други сектори на фронта в североизточната част на Украйна, където се намира Харковска област, с цел да укрепи защитата ѝ, само че е мъчно да се откри персонален състав за тази задача. „ Всичките ни сили са или тук, или в Часови Яр (в ДНР, към който се водят яростни боеве). Използвал съм всичко, с което разполагаме. За страдание, нямаме никой различен в запас ", акцентира Буданов. В същото време той твърди, че украинските сили ще съумеят да стабилизират обстановката до няколко дни.

На 13 май във видеообръщение украинският президент Владимир Зеленски назова обстановката в региона на Харков една от най-горещите. Украинският общоприет щаб на собствен ред заяви за комплицирана конюнктура и прекачване на запаси в това направление.

По-рано съветското министерство на защитата заяви за освобождението на няколко обитаеми места в Харковска област. Ръководителят на нейната военно-гражданска администрация Виталий Ганчев сподели пред ТАСС, че украинските въоръжени сили са се окопали в обитаемоте места в Харковското направление, само че под натиска на съветските военни няма по какъв начин да не правят отстъпка.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР