Руският президент Владимир Путин обяви 24 март за ден на

...
Руският президент Владимир Путин обяви 24 март за ден на
Коментари Харесай

Путин се показа - обяви, че извършителите бягали към Украйна

Руският президент Владимир Путин разгласи 24 март за ден на печал по отношение на терористичната офанзива в " Крокус сити хол " край Москва. Това е съобщил Владимир Путин по време на обръщение към руснаците, предаде ТАСС, представена от " Фокус ".

" Изказвам своите дълбоки, откровени съболезнования на околните на жертвите и на всички, които изгубиха своите близки. Цялата страна, целият ни народ скърби с вас. Обявявам 24 март за ден на народен печал ", е декларирал съветският президент.

Той назова " кървясъл атентат " снощната офанзива. В телевизионно послание, представено и от Българска телеграфна агенция, той сподели, че всички нападатели са били хванати и добави, че те са се пробвали да избягат в Украйна. 

Руският президент не даде доказателство за изказванието си за опита за бягство в Украйна, означи АП. Афганистанският клон на групировката " Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата в свои канали в обществените мрежи. Източник от американското разузнаване удостовери по-късно, че ислямистката организация е виновна за нападението.

Изявлението му идва повече от 15 часа след терористичния акт в залата, който взе - по информации досега - 150 жертви.

Russian president Vladimir Putin responds to the attack near Moscow last night, saying that `nothing will shake our resolve and unity`.

He adds: " Terrorists, killers can expect only one thing, they can expect punishment ".

Sky 501 and YouTube
— Sky News (@SkyNews)

Без особени изненади, малко по-рано бе обявено, че съветският президент е разговарял по телефона с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, който е изразил съболезнованията си по отношение на терористичната офанзива против концертната зала " Крокус сити хол ". Това е съобщил представителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Песков е декларирал пред кореспонденти, че Путин и Лукашенко са удостоверили готовността си да си сътрудничат в битката против тероризма.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР