Руският президент Владимир Путин обвини САЩ, че се опитват да

...
Руският президент Владимир Путин обвини САЩ, че се опитват да
Коментари Харесай

Путин държи пистолет пред главата на Украйна, нарича я инструмент на САЩ

Руският президент Владимир Путин упрекна Съединени американски щати, че се пробват да въвлекат страната му във война с Украйна. Той съобщи, че задачата на Америка е „ да употребява борбата като предлог за налагане на повече наказания на Русия “.

След диалози с унгарския министър-председател Виктор Орбан в Москва - Путин съобщи: " Основната задача на Съединените щати е да възпрат развиването на Русия. В този смисъл самата Украйна е единствено инструмент за реализиране на тази цел ".

Той съобщи, че Съединени американски щати са пренебрегнали опасенията на Русия в отговора си по отношение на съветските претенции за правно обвързващи гаранции за сигурност, в това число блокиране на по-нататъшното разширение на НАТО на изток.

Той допусна, че в случай че желанието на Украйна да се причисли към НАТО бъде задоволено, тя може да въвлече останалите членове на Алианса във война с Русия.

" Представете си, че Украйна е член на НАТО и стартира военна интервенция (б.а. - за възвръщане на Крим) ", сподели съветският водач. " Какво - ще водиме война ли с НАТО? Някой замислял ли се е за това? Изглежда, че не “.

Вашингтон и сътрудниците им от Алианса упрекват Русия, че възнамерява инвазия в Украйна, което тя неведнъж отхвърля. Във вторник държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкйн написа в Twitter, че Америка е ангажирана с „ предотвратяването на спор, който не е в безстопанствен интерес ".

През последните седмици Русия трансферира към границата с Украйна към 100 000 военнослужещи, оборудвани с всичко належащо - от танкове и артилерия до муниции и авиация. Това се случва осем години откакто страната анексира южния украински полуостров Крим и поддържа кървавия протест в източния район Донбас.

На собствен ред Москва упреква украинското държавно управление, че не е изпълнило интернационалното съглашение за възобновяване на мира в източната част на страната, където са убити минимум 14 000 души, а подкрепяните от Русия бунтовници управляват обширни територии.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски предизвести във вторник, че съветско навлизане " няма да бъде война сред Украйна и Русия - това ще бъде война в Европа, многомащабна война ".

По-рано тази седмица Съединени американски щати оповестиха, че са получили писмен отговор от Русия на американското предложение, ориентирано към деескалация на рецесията в Украйна. Но часове по-късно заместник-министърът на външните работи на Русия съобщи, че това не е правилно. Източник на осведомителна организация РИА сподели, че Кремъл към момента приготвя отговор.

Във вторник министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън посети Киев и упрекна Путин, че на процедура " държи револвер пред главата на Украйна ". Той прикани Кремъл да се отдръпна от " тази военна злополука ".

Джонсън предизвести, че Англия ще отговори на съветската експанзия с " пакет от наказания и други ограничения, които ще бъдат въведени сега, в който първата съветска част навлезе на украинска територия ".

Обединеното кралство разгласи, че спонсорира Украйна с 88 млн. паунда (119 млн. долара) за поощряване на устойчиво ръководство и енергийна самостоятелност от Русия.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР