Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов използва за обяснение защо е

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов използва за обяснение защо е
Коментари Харесай

Борисов помирил държавата със сглобката, за да не стане като в Словакия

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов употребява за пояснение за какво е взел участие в взаимното ръководство с ПП-ДБ в кабинета на Николай Денков.

" Направих сглобката да помиря страната, да стане по-поносимо... Това е най-важното сега за българите. Дори малко смешно, че на нашия парламент написа " Съединението прави силата ", а ние по-разединени не сме били ", сподели той на предизборна среща на ГЕРБ в Хасково.

Това е нова версия в обясненията на Борисов за ротационния кабинет - първо това беше " евроатлантизма ", Шенген, еврозоната, Украйна и правосъдната промяна. По-късно той разгласи, че " татко на сглобката " в действителност бил Алексей Петров.

Сега Борисов се разгласи за " единствения, който се пробва да успокоява " в политиката: " Жертвах си ГЕРБ, не вдигнахме повече, задържахме се, където бяхме, хората ни схванаха ".

Той даде образец с новото съдружно ръководство в Нидерландия, в което либералите на Марк Рюте ще поддържат крайнодясната партия на Герт Вилдерс.

" Хубаво е малко партиите да се успокоят. Гледаме какво става в Холандия. Навсякъде първата партия взе участие в ръководството - в Холандия тя няма да излъчи министър председател, само че тя е водещата и другите я поддържат ", сподели още той.

Речта на Борисов мина през " телеграфен разбор " на интернационалното състояние от Украйна до Китай, и най-после отново се върна към тежки обвинявания против ПП-ДБ - от това, че Асен Василев обезпечил единствено 20% от парите за общински инфраструктурни планове, през това, че " държавно управление на учен " не дало пари за заплати на университетите, до " медийните акции, подкрепени със западни компании и лобисти ".

Изненадата в събранието на ГЕРБ се оказа някогашният финансов министър от първия кабинет на Борисов - Симеон Дянков.

Самият ръководител на партията го прикани да се качи на трибуната, където беше оставено свободно място за него. Борисов му подсети, че репликата за " постната пица " е станала нарицателно за цялото им ръководство, само че не се върна към събитията, поради които Дянков беше отхвърлен от държавното управление и повече не се върна като министър в идващите кабинети на ГЕРБ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР