Руският президент Владимир Путин назначи Александър Боцан-Харченко за извънреден и

...
Руският президент Владимир Путин назначи Александър Боцан-Харченко за извънреден и
Коментари Харесай

Путин смени руския посланик в Сърбия

Руският президент Владимир Путин назначи Александър Боцан-Харченко за ексклузивен и пълномощен дипломат на Москва в Сърбия, съобщи Агенция " Фокус ", базирайки се ТАСС.
Указът за назначението към този момент е публично оповестен.
С различен декрет президентът на Русия освобождава от служба предходния дипломатически представител на Русия Александър Чепурин, който заемаше тази служба от 2012 година. Не излиза наяве каква е повода за рокадата.
Според информацията на уеб страницата на Министерството на външните работи на Русия, от 2014 година Боцан-Харченко заема поста шеф на четвъртия Европейски департамент на съветското външно ведомство. Прди това обаче, в интервала 2009 - 2014 година той ръководеше съветското посолство в Сараево - тогава, когато стана факт бързото стопляне на връзките сред Москва и сръбския водач в Босна Мирослав Додик. Преди това Боцан-Харченко беше съветският представител в комисията за договарянията за Косово. След мандата в Босна той оглави в министерството в Москва департамента, отговарящ за Балканите - от Словения до Турция и Кипър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР