Володимир Зеленски настоя западните поддръжници на Киев да ускорят доставките

...
Володимир Зеленски настоя западните поддръжници на Киев да ускорят доставките
Коментари Харесай

Блинкен обеща подкрепа за Украйна, докато сигурността ѝ не бъде гарантирана, Зеленски поиска доставки на западни ПВО

Володимир Зеленски настоя западните поддръжници на Киев да ускорят доставките на оръжия и системи за противовъздушна защита. Изявлението му пристигна на фона на новата съветска атака в Североизточна Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

“Нуждаем се от видимо ускорение на доставките. Сега минава прекалено много време сред оповестяването на пакетите и действителната поява на оръжията на фронтовата линия ”, съобщи Зеленски след срещата си с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Киев.

„ Съединени американски щати ще поддържат Украйна, до момента в който не бъде обезпечена сигурността на страната “, даде обещание от своя страна американският държавен секретар.

„ Ние сме с вас през днешния ден. И ще останем на ваша страна, до момента в който сигурността, суверенитетът и способността на Украйна да избере своя личен път не бъдат обезпечени “, сподели Блинкен.

Държавният секретар акцентира, че Русия би трябвало да заплати това, което е разрушила в Украйна.

Американският топ посланик приветства предизвикващия дискусия нов украински закон за мобилизацията.

„ Това беше мъчно, само че належащо решение. Новият закон ще разреши на Украйна да укрепи защитата си и ще ѝ обезпечи спомагателни бойци за битка с по-голямата мощ, нахлула на нейна територия “, сподели той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР