Руският президент Владимир Путин нарече днес украинския си колега Володимир

...
Руският президент Владимир Путин нарече днес украинския си колега Володимир
Коментари Харесай

Путин нарече Зеленски срам за еврейския народ

Руският президент Владимир Путин назова през днешния ден украинския си сътрудник Володимир Зеленски, който е от еврейски генезис, " позор за еврейския народ ", като още веднъж упрекна Украйна, че е в ръцете на неонацисти, с цел да оправдае военната си интервенция там, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Имам доста другари евреи от детинство. И те споделят, че Зеленски не е евреин, а е позор за еврейския народ. Това не е смешка ", уточни Путин в изявление на Петербургския интернационален стопански конгрес, на който Агенция Франс Прес не можа да участва заради липса на акредитация, само че който беше предаван онлайн по съветска телевизия.

Путин още веднъж упрекна украинския президент, че " прикрива тези неонацистки изчадия " и че третира сътрудниците на нацистите по време на Втората международна война като герои.

„ Защо не ни слушат? “, попита съветският президент и добави:. „ Трябва да се борим против това “.

„ Имаме цялостното право да считаме задачата за денацификация на Украйна като една от основните ни цели “, добави Путин.

Руският президент оправда нападението си против Украйна на 24 февруари 2022 година, като разгласи задачата си да „ денацифицира “ своя комшия, който упреква в хипотетичен „ геноцид “ на рускоговорящите в Украйна, напомня Агенция Франс Прес.

Путин увери, че контраофанзивата, подхваната от украинските сили за отбиване на силите от Москва, " няма шансове " за триумф.
 Путин приказва пред участници в икономическия конгрес в Санкт Петербург. Снимка АП / Българска телеграфна агенция

Говорейки за продължаващата контраатака на Киев в Южна Украйна, съветският президент сподели, че " украинските въоръжени сили нямат шансове там, нито в други региони ". 

Украинските сили " използваха по този начин наречените си стратегически запаси, с цел да пробият (руската) защита, да консолидират своята лична и да напреднат. Нито една от тези цели не беше реализирана ", сподели Путин.

Той повтори, че Украйна търпи " доста тежки загуби " и сподели, че счита, че Киев не може да води война " дълго време " заради загубите си на бойна техника.

Изтребителите Ф-16, които ще бъдат изпратени в Украйна от нейните съдружници, " ще изгорят ", сподели през днешния ден Путин, диря като Съединени американски щати позволиха доставката на тези самолети на силите на Киев.

Миналия месец Съединени американски щати, които от дълго време отхвърлят да доставят изтребители, с цел да избегнат ескалация на спора, дадоха зелена светлина за разрешаване на доставки на самолети Ф-16, за които Киев настояваше. Графикът за доставка на тези самолети американско произвеждане и техният брой на този стадий към момента не са избрани.

В края на май НАТО заяви, че в това време Полша към този момент е почнала да образова украински водачи.

„ Танковете (доставени от НАТО на Украйна) към този момент горят. Същото ще стане и със самолетите Ф-16 “, сподели Путин на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.

Един от въпросите, които пораждат също при положение на доставка на самолети Ф-16 в Украйна, е да се намерят безвредни бази за политане, кацане и ремонт, откакто няколко украински летища бяха бомбардирани от Русия. Понякога се загатва концепцията тези самолети да бъдат ситуирани във военновъздушните бази на прилежащи страни, подкрепящи Украйна, показва Агенция Франс Прес.

Ако самолетите, доставени на Киев, „ бъдат ситуирани в бази отвън Украйна, ще забележим какво да вършим с тези бази, по какъв начин да ги ударим “, закани се Путин.

„ Има забележителен риск НАТО да бъде замесен още по-дълбоко в спора “, добави съветският президен
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР