Руският президент Владимир Путин каза, че иска да продължи да

...
Руският президент Владимир Путин каза, че иска да продължи да
Коментари Харесай

Путин пред Шолц: Москва иска да продължи да работи със Запада по въпросите на сигурността

Руският президент Владимир Путин сподели, че желае да " продължи да работи дружно " със Запада по въпросите на европейската сигурност и разполагането на ракети, с цел да смекчи рецесията към Украйна, предадоха Франс прес и Ройтерс.

" Готови сме да продължим да работим дружно. Готови сме да вървим по пътя на договарянията ", сподели съветският президент на обща конференция с немския канцлер Олаф Шолц след срещата на двамата водачи в Москва, която продължи повече от три часа.

Путин означи, че планът " Северен поток-2 " има за цел да укрепи енергийната сигурност на Европа и няма политически нюанс. Руският президент напомни, че не един път е казвал, че " Северен поток-2 " " е чисто търговски план и не става въпрос за никаква политика ", показва ТАСС.

" Към момента Русия обезпечава повече от една трета от потребностите на Германия от енергоносители както във връзка с петрола - 34 %, по този начин и на природния газ - 35,4 % ", сподели още Путин.

Коментирайки газовите доставки, президентът Путин съобщи, че немските жители би трябвало да са почтени, в случай че са подготвени да заплащат тройно или петорно по-скъпо за електричество и отопление. Ако не са, би трябвало да благодарят на господин Шрьодер, посочи съветският президент.

Русия не може да си затваря очите пред това по какъв начин Съединени американски щати и НАТО напълно свободно в лична изгода поясняват основни правила на равно обезпечената и неделима сигурност, закрепени в голям брой общоевропейски документи, сподели съветският президент и добави: " В хода на днешните договаряния, които минаха в делова атмосфера, съответно и обширно обсъдихме редица въпроси от двустранните връзки и вероятностите за тяхното развиване, и несъмнено, отделихме внимание на най-актуалните въпроси на интернационалния дневен ред ".

Путин сподели, че Русия е подготвена да стартира диалози за ограничение на разполагането на ракети със междинен обхват в Европа, за бистрота на военните учения и ограничения за подсилване на доверието, само че акцентира нуждата Западът да обърне внимание на главните съветски претенции, показва Асошиейтед прес.

Обявеното от Русия отчасти евакуиране на войски от украинската граница е " добър знак ", сподели на конференцията немският канцлер Олаф Шолц и добави, че се надява да последват още сходни стъпки.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР