Руският президент Владимир Путин изрази съжаление за тенденцията да се

...
Руският президент Владимир Путин изрази съжаление за тенденцията да се
Коментари Харесай

Путин говори пред медиите за Порошенко, Скрипал, ИДИЛ, жълтите жилетки и ядрена война

Руският президент Владимир Путин изрази страдание за наклонността да се подценява заплахата от нуклеарна война. Президентът означи, че Русия не търси преимущество във въоръжаването, а се стреми да поддържа баланс, съобщи ТАСС.

Руският водач предизвести за наклонността да се понижава прагът за потребление на нуклеарното оръжие, което може да докара до световна злополука.

Путин въпреки всичко счита, че човечеството има задоволително здрав разсъдък да не допусне международна война.

Това президентът на Русия сподели по време на обичайна си годишна конференция за съветски и задгранични публицисти (1702 тази година - рекордно много), които Путин съпостави с разузнавачите - и двете общности боравели с информация.

Журналистка от "Уолстрийт Джърнъл " съобщи, че на Запад виждат в Русия опасност и попита дали в действителност тя желае да ръководи света. "Разбира се ", пошегува се Путин. Той акцентира, че обвиняването към Русия, че желае да ръководи света е западно факсимиле, което се постанова на обществото.

Путин назова основната цел на външната политика на Русия - да обезпечи удобни условия за развиването на страната и да бъде равносилен сътрудник в света.

На различен въпрос Путин отговори, че страната му ще се стреми към подписване на кротичък контракт с Япония, сподели Путин. Япония и Русия се интересуват от цялостното споразумяване на връзките, акцентира ръководителят на Руската федерация. Но той също по този начин изрази угриженост от проектите за разполагане на система за американската противоракетна защита в Япония, защото тя е част от нападателната инфраструктура на Съединени американски щати.

Същевременно Путин отхвърли да разяснява протичащото се в връзките сред Съединени американски щати и Китай. "Това е доста деликатна област ", сподели той.

Но Русия и Китай реализираха стокообмен от близо 100 милиарда $, което съгласно мен е значим индикатор и достижение, сподели Путин в отговор на въпрос на китайски публицист.

"Ние оценяваме позитивно измененията в Китай ", сподели още президентът.

Путин счита, че с провокацията в Керченския пролив украинският президент Петро Порошенко се пробва да увеличи рейтинга си за сметка на ползите на страната. Съдбата на арестуваните украински моряци ще бъде решена в границите на наказателното произвеждане, сподели президентът.

Путин означи, че на Запад се приказва за хипотетичното "анексиране " на Крим, само че в това време глобите засягат жителите на полуострова. "Те постановат наказания против локалното население, против всички... За какво, в случай че това е анексиране? ", пита президентът.

В коментар за Мария Бутина (която се призна в Съединени американски щати за съветски агент), президентът сподели, че "не схваща какво може да е признала там ". И добави, че рускинята не е изпълнявала никакви задания, сложени й от страната.

Русия няма да "задържа почтени хора ", с цел да ги разменя по-късно за съветски жители, арестувани в чужбина, сподели президентът в отговор на въпрос.

Путин съпостави международната реакция по случая "Скрипал " с тази след убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги. В първия случай има наказания, а във втория - безмълвие, означи президентът и дефинира този метод като "русофобски ", чиято цел е да ограничи развиването на Русия като съперник.

Путин изрази убеденост, че съветската стопанска система към този момент се е приспособила към външните ограничавания. Така той отговори на въпрос за глобите против страната.

"Почти в цялата си история Русия живее в изискванията на ограничавания и наказания, а това е обвързвано с растежа на могъществото на Русия и растежа на конкурентоспособността ", акцентира съветският водач.

Путин счита, че руско-британските връзки са в застой и излизането от него е в полза на двете страни. Нека решат какво да вършат с Брекзит, това не е наша работа, току-виж ни обвинили в нещо, сподели президентът. Той означи, че Брекзит ще има минимално влияние върху Руската федерация, само че ще засегне европейските страни.

В отговор на въпрос от "Чикаго Трибюн " Путин сподели, че е склонен с думите на американския президент Доналд Тръмп, че по принцип "Ислямската страна " е победена в Сирия. В същото време съветският президент предизвести, че за заплаха от терористична активност, пренесена от Сирия към други територии.

Във връзка с решението на Съединени американски щати да изтеглят военните си от Сирия Путин сподели, че към този момент не вижда никакви признаци за такова отдръпване, само че призна, че това е допустимо да се случи. "Ако решите да се оттеглите, тогава ще е вярно ", отговори президентът.

Путин разгласи, че Русия ще укрепи базата си в Таджикистан, до момента в който обстановката в Афганистан бъде позволена.

Зададен беше въпрос за възможна "дедоларизация " и следствията от нея. Путин увери, че няма и няма да има възбрана за разпространяването на $ в Русия: "Русия държи 69% от интернационалните заплащания в долари, което е над междинното за света ". Той също по този начин изрази убеденост, че ролята на рублата в евразийското пространство ще се усили.

Путин акцентира, че държавното управление е съумяло да обезпечи непоклатимост на обменния курс на рублата и да задържи ниска инфлацията. Путин изясни, че в обменните бюра се трансформират означенията за курсовете, с цел да се свие сивият пазар.

Путин обърна внимание на журналистка с афиш "4 години не давате думата ". "Виновен е Песков (говорителят на Кремъл), ще го накажем ", пошегува се президентът. Тя попита за обстановката в международната Православие.

В отговор Путин изрази убеденост, че парите са водещият претекст на Вселенския патриарх Вартоломей (по въпроса за автокефалията на украинската църква). Президентът се притеснява, че преразпределението на религиозни парцели в Украйна може да придобие "кървав темперамент ".

Според Путин това, което се случва в православната черква в Украйна, е "неразбираемо за мозъка ". Той назова това състояние директна интервенция на страната в делата на църквата.

Във връзка с митинга на "жълтите жилетки " във Франция публицист от "Комерсант " попита дали в Русия ще нарастнат горивата. Да оценяваме политиката на Франция е неточно, сподели Путин. "Събитията във Франция са свързани с повишение на цените на бензина, повече от 70% от жителите поддържат тези митинги ", добави той.

Путин посочи, че възобновяване на социализма в Русия е невероятно. В същото време добави, че е нужна обществена политика, заслужено систематизиране на ресурсите, битка против бедността и така нататък

Путин не изключи промяна на цените на бензина заради нарастването на Данък добавена стойност от началото на 2019 година с 1-1,5%. В същото време президентът акцентира, че държавното управление няма да допусне скок на цените на петролните артикули през идната година. Путин изясни, че растежът на цените на бензина в Русия тази година се дължи на покачването на цените на петрола на международните пазари. Той добави, че държавното управление е подхванало ограничения против повишаването.

Президентът означи, че доверието в медиите в Русия значително се подкопава от процесите на комерсиализация. Той се обърна към публицистите с зов да бъдат "възможно най-обективни ". "Силата е в истината ", посочи Путин.

Държавният глава съобщи, че Русия продължава да държи на контрола върху следствието на гибелта на трима съветски публицисти в Централноафриканската република (ЦАР), само че информацията е незадоволително. Президентът изрази съболезнования на роднините и околните на публицистите, умряли в ЦАР.

Путин разяснява ареста на правозащитника Лев Пономаев, като означи, че решението е взето от съда поради осъществяване на неразрешени дейности. "Не желая да подлагам под подозрение решението на съда. Не слагам под въпрос справедливостта на решението ", сподели Путин.

Путин твърдо има вяра в това, че отговорността в интернет би трябвало да бъде като тази отвън интернет.

Той разкритикува тези, които разпространяват опиатите. Според него за такава агитация не може да има амнистия. Подобна агитация съгласно президента води до "деградация на нацията ". Неотдавна затова Путин подлага на критика рап осъществяванията.

Представител на малкия екран от Рязан попита за прекосяването към цифрова телевизия в страната. Президентът даде обещание, че работата по прехода към цифрово радиоразпръскване ще се реализира отмерено и на дребни стъпки, "малките села няма да останат без телевизия ", успокои той.

Путин означи, че не е угрижен за известното закъснение на растежа на производството в земеделието. На въпроса за какво няма национална политика в земеделието, Путин отговори, че селското стопанство към този момент е съветски народен план. Президентът даде обещание да продължи да поддържа селското стопанство, като отбелязва, че то създава за стотици милиарди рубли.

Във връзка с пенсионната промяна Путин сподели, че е бил наясно, че увеличението на възрастта за пенсиониране ще бъде посрещнато с рецензии. "Такива неща са неприятни и е ясно, че те няма да провокират приятност, само че са неизбежни ", посочи президентът.

Путин счита, че промяната се постанова поради намаляването на броя на работещите в страната и увеличението на броя на пенсионерите. Той напомни, че при започване на века той изрично не е повишил възрастта за пенсиониране, тъй като тогава "продължителността на живота е била по-кратка, а съотношението сред работещото население и пенсионерите е било задоволително ".

"Сега това се е трансформирало трагично, факт е, че трендовете са такива, че броят на чиновниците става все по-малък и по-малък, а броят на неработещите пенсионери се усилва... бихме могли да продължим по този начин от пет до седем години, само че тези 5-7 години ще минат и страната ще бъде принудена да го направи ненадейно, без никакви преходни интервали, без каквито и да било привилегии, в това число за дамите - това е въпросът ", разяснява Путин. "Ако не бяхме наясно с тези трендове, в никакъв случай нямаше да разреша тази промяна ", акцентира той.

Журналист от Life попита Путин по кое време ще се ожени и за кого. След като разбра, че самият сътрудник е женен, Путин се пошегува: "Самият той е женен и желае същото и за мен. " Президентът добави, че като редовен човек сигурно ще се ожени някой ден.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР