Руският пилот Иван Болдирев , командир на руски хеликоптер Ка-52

...
Руският пилот Иван Болдирев , командир на руски хеликоптер Ка-52
Коментари Харесай

ВСУ атакува подло: разказва пилотът, участвал в превземането на летището край Киев

Руският водач Иван Болдирев, пълководец на съветски хеликоптер Ка-52 - участник в спецоперацията в Украйна, приказва за подлата тактичност на военнослужещите от ВСУ. Така водачите на въоръжените сили на Украйна плахо скриват портативните си комплекси измежду цивилни транспортни средства като авансово основават тапи, с цел да блокират придвижването.

„ Врагът работи много умело по двойки “, цитира Болдирев телевизионния канал „ Звезда “. - Но те атакуват доста подло: взеха и блокираха придвижването, създавайки тапи от цивилни транспортни средства, а портативните комплекси просто бяха скрити сред тях. Най-големият брой ракети, регистрирани от бордовите системи, е 18, изстреляни по едно и също време против една машина.

Болдирев споделя и за своя полет, който докара до завладяването на летището и унищожаването на украинската военна техника. По време на специфичната интервенция командирът на хеликоптера е свален - той е заставен да кацне. В същото време той, като част от екип от три машини, се занимаваше с разчистването на летището до приближаването и кацането на хеликоптерите Ми-8 с десантници на борда.

Пилотът особено действаше като цел - той притегля огъня върху себе си, с цел да се разкрият всички замаскирани позиции на вражеската артилерия и бронирана техника. Всичко това от избран миг нататък командирът на хеликоптера е правил с изразходвани муниции и щета на основната редукторна кутия, както и с отвод на левия мотор на бойната машина.

От 24 февруари в Украйна се организира специфична интервенция за денацификация и демилитаризация по решение на съветския президент Владимир Путин. Тази мярка беше насилствена - в продължение на 8 години жителите на Донбас бяха подложени на тормоз и геноцид.

По-рано жителите на Волноваха описаха по какъв начин в действителност е станало освобождението на града. Те нарекоха украинските военни " чакали " и със сълзи на очи споделиха, че не са очаквали това от личните си сънародници.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР