Руският парламент одобри законодателство , като прие във вторник на

...
Руският парламент одобри законодателство , като прие във вторник на
Коментари Харесай

Руският парламент прие спешно закона за електронната мобилизация

Руският парламент утвърди законодателство, като одобри във вторник на второ и на трето четене поправките.

От 395 съветски депутати, които гласоподаваха за закона, 394 го поддържаха, а един се въздържа. Долната камара на Русия или Държавната дума има 450 депутати.

Електронните призовки за готовност ще влязат в действие от деня, в който президентът Владимир Путин подпише закона.

Кремъл отхвърли този ход да има за цел да форсира по-нататъшната готовност на руснаци за войната в Украйна или да постави завършек на необятно публикуваното отбягване на военна работа.

Критиците споделят, че законът е още едно доказателство, че управляващите основават " електронен ГУЛАГ ", имайки поради мрежата от затворнически лагери от руската ера, написа Би Би Си.

Досега документите за набор в Русия се връчват персонално или посредством шеф, което позволяваше на мнозина да избегнат отиването си в армията, като изоставен адреса, където са регистрирани, или просто не отварят вратата на военни чиновници.

Съгласно новото законодателство повиквателните документи ще се смятат за връчени незабавно щом се появят на специфичния държавен портал за " държавни услуги ", наименуван " Госсуслуги " (държавни услуги).

" Призовката се смята за получена от момента, в който е постъпила в персоналния акаунт на военнообвързания ", сподели по малкия екран Андрей Картаполов, ръководител на комисията по защита на съветския парламент.

От този миг наборникът ще бъде задължен да се яви в локалната военна работа.

Гражданите, които не се явят, ще получат възбрана за пътешестване в чужбина и могат да бъдат изправени пред други ограничавания. Те няма да могат да купуват или продават парцели, шофьорските им книжки ще бъдат анулирани и няма да могат да записват дребен бизнес.

Миналия септември Кремъл стартира безредна незабавна мобилизационна акция в поддръжка на " специфичната военна интервенция " на Русия в Украйна, на фона на поредност от унизителни провали след нейната пълномащабна инвазия. Смята се, че повече от 300 хиляди някогашни бойци и някогашни наборници са били извикани в акция, в която млади мъже са прибирани на улицата или в търговски центрове написа Би Би Си.

 Путин разгласи завършек на мобилизацията, само че без декрет Путин разгласи завършек на мобилизацията, само че без декрет
Хиляди млади руснаци избягаха в чужбина, с цел да избегнат военната работа, а в доста съветски градове избухнаха митинги, които бяха бързо потушени.

Според изтекли документи от Съединени американски щати се счита, че Русия е понесла сред 189 500 и 223 хиляди жертви в Украйна от началото на войната, като сред 35 500-43 хиляди са убити и други 154 хил.-180 хиляди ранени.

Руската работа на Би Би Си сформира лист от 17 хиляди съветски военнослужещи, за които е доказано, че са починали, посредством събиране на информация от открити източници, с имена, звания и в доста случаи военните елементи, в които са служили.

За финален път съветските управляващи разкриха данни за жертвите през септември предходната година, когато потвърдиха гибелта в Украйна на 5937 военнослужещи.

 Руснаци, избягали в Грузия от мобилизацията, не бързат да се върнат вкъщи Руснаци, избягали в Грузия от мобилизацията, не бързат да се върнат вкъщи

" Един комфортен онлайн държавен портал се оказа, че има противоположна страна ", написа в " Туитър " Иля Красилщик, създател уеб страницата Helpdesk, който предлага препоръки и помощ на руснаци, които се пробват да избегнат изпращането си в Украйна.

" В един миг можете да бъдете маркирани и излизането ви от страната може да бъде затворено. Това е. Кой има потребност от нови талази на готовност? Изведете хората един по един в атрактивен интерфейс на цифрова страна. "

Уеб порталът на държавните служби се употребява необятно от руснаците, с цел да аплайват за нов паспорт или удостоверение за брак, да заплащат сметки и санкции или да си записват час при персонален доктор.

Прессекретарят на президента Путин, Дмитрий Песков, отхвърли новото законодателство да е обвързвано с опит за разширение на мобилизацията: " Това е просто за възстановяване на военните регистри. Системата би трябвало да дава отговор на актуалните условия ", сподели той.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР