Руският журналист и редактор на независимото издание Новая газета Дмитрий

...
Руският журналист и редактор на независимото издание Новая газета Дмитрий
Коментари Харесай

Руският журналист Дмитрий Муратов продава нобеловия си медал в помощ на Украйна

Руският публицист и редактор на самостоятелното издание " Новая газета " Дмитрий Муратов ще продаде на търг 23-кратовия златен орден от Нобеловата премия за мир. Всички доходи от търга ще бъдат трансферирани на УНИЦЕФ в поддръжка на децата бежанци от Украйна.

Муратов завоюва Нобеловата премия за мир предходната година дружно с филипинската журналистка Мария Реса за " старания за отбрана на свободата на изложение, която е причина за народна власт и дълготраен мир ". В речта при приемането на премията на 11 декември Муратов съобщи, че самостоятелната публицистика в Русия е под опасност.

Малко откакто беше отличен, журналистът разгласи, че ще подари паричната премия от 500 хиляди $ в поддръжка на разнообразни благотворителни дела.

В изявление предишния месец в централата на аукционната къща в Манхатън, той сподели, че продажбата на медала е „ акт на взаимност “ с 14 млн. украинци, разселени от съветската инвазия, която той назова „ покруса “.

„ Ако погледнем броя на бежанците, в действителност имаме Трета международна война, а не местен спор. Това беше неточност и би трябвало да сложим край ", сподели той.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР