Руският футболист и бронзов медалист от Европейското първенство през 2008

...
Руският футболист и бронзов медалист от Европейското първенство през 2008
Коментари Харесай

Руската армия опря и до двама бивши футболни национали - Спорт

Руският футболист и бронзов медалист от Европейското състезание през 2008 година Динияр Билялетдинов е получил призовка от военкомата

" Всъщност Динияр е получил призовка. Той не е служил, въпреки че е отбивал военна работа, само че тя е била със състезателен темперамент. Това беше преди 19 година Да, той постави клетва, само че служи в името на спорта. Законът гласи, че могат да се приканват хора до 35-годишна възраст, а той е на 37 година, тъй че има известно разминаване. Ще се разбере дали е вярно да го активизират или призовката е изпратена по-рано. Всичко може да се случи. Ако е имало обща готовност, не е нужно да се задават въпроси. Засега президентът е основал частична такава, като всичко би трябвало да бъде в сходство със закона ", споделя бащата на футболиста Ринат Билялетдинов, представен от РИА Новости.

Самият Динияр не е коментирал още.

Билялетдинов вкарва шест гола в 46 мача за националния тим на Русия сред 2005 и 2012 година и е бронзов медалист от Европейското състезание през 2008 година с националния тим. Полузащитникът е играл за Локомотив, Евертън, Спартак, Торпедо, Анжи и Рубин. Сега Билялетдинов е треньор на клуба от втора лига Родина-2.

Освен него призовка е получил и 48-годишният някогашен полузащитник на Динамо и съветския народен тим Сергей Гришин .

" Намерих призовката в пощенската си кутия в първите дни след оповестяването на " частичната готовност ". В призовката ми беше казано да се явя в 9 ч. Но аз я открих в 13:00 ч. Не знам какво да върша по-нататък. Да се скрия ли и да отида някъде, или да се подготвя и да отида в военкомата? Чакам ", цитира футболиста в. " Известия ".

На 21 септември съветският президент Владимир Путин разгласи " частична готовност. Според съветския министър на защитата Сергей Шойгу в армията ще бъдат призовани до 300 000 души. Според Meduza - повече от един милион души могат да бъдат призовани в границите на " частичната готовност " в Русия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР