Руските сили се борят с украинска диверсионна група, която е

...
Руските сили се борят с украинска диверсионна група, която е
Коментари Харесай

Русия съобщи за бой с диверсанти в граничен район с Украйна

Руските сили се борят с украинска диверсионна група, която е проникнала в региона на Брянск, който граничи с Украйна, и е взела няколко души за заложници, съобщи съветски публични лица, представени от държавните осведомителни организации в четвъртък.

В изказване до съветски медии службата за сигурност ФСБ съобщи, че нейни елементи, подкрепени от армията, се пробват да унищожават " въоръжена група украински националисти ", които са минали границата.

Губернаторът на Брянск Александър Богомаз заяви в " Телеграм ", че " украинска диверсионно-разузнавателна група проникна в региона на Климовски в село Любечание ".

Той сподели, че украинските въоръжени сили са подхванали офанзива с дрон и са стреляли с артилерийски снаряди по други региони покрай границата. При обстрел на автомобил е погубен водачът и е ранено 10-годишно дете, написа губернаторът.

Руската държавна осведомителна организация ТАСС заяви, че украинците са проникнали в две села, като са взели локални поданици за заложници в едно от тях. Агенция РИА прибавя, че заложниците се намират в магазина на село Любечание, на по-малко от километър от границата на Русия с Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира събитията в Брянск като " терористично нахлуване ".

Старши съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк, написа в " Туитър ", че известията за саботажна офанзива от украинските сили са " умишлена провокация ".

The story about
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР