Руските сили са превзели укрепени позиции, държани от украинските войски

...
Руските сили са превзели укрепени позиции, държани от украинските войски
Коментари Харесай

Победа на Русия край Авдеевка

Руските сили са завладяли укрепени позиции, държани от украинските войски повече от осем години в югоизточния завършек на Авдeевка, покрай железопътната гара, оповестяват публични източници и военни блогъри и от двете страни на спора, предава „ Киев индипендънт ”.

Руската пехота, подкрепена от танкове, масиран артилерийски обстрел и систематични въздушни удари е изтласкала украинските войски от близо 90 % от югоизточния промишлен регион на града.

От другата страна на Авдeевка, в северната промишлена зона към коксохимическия цех, руснаците не престават да заплашват така и така слабата снабдителна линия за доставки на бранителите.

Руски блогъри настояват, че целият комплекс на коксохимическия цех е високомерен, само че украинските източници отхвърлят тази информация, като прибавят, че обстановката е „ сложна ”.

Настъплението на съветската войска, на цената на големи загуби на жива мощ и техника, евентуално по-големи от всяка друга борба във войната в Украйна досега, заплашва да обкръжи хиляди украински бойци, окопани в централната част на Авдеевка.

Боевете за града се водят от 2014 година насам, когато Русия за първи път, въпреки и импровизирано, нахлу в Украйна, като през октомври тази година съветската войска стартира местна атака за да изтласка украинските бранители от региона на Донецк, надявайки се да накара управляващите в Киев да седнат на масата за договаряния.

Както съветски, по този начин и украински източници показват пред „ Киев индипендънт ”, че бранителите в Авдеевка към момента получават доставки, само че че съветският надзор над индустриалния регион, преобладаващ над околния терен, ще затрудни продължаващата защита в бранша.

Във видеозапис, за който се твърди, че е записан от група бойци от 110-та механизирана пехотна бригада на Украйна, се споделя, че тежките съветски офанзиви разрушават украинските бойни обединения и че изтеглянето от бранша на Авдеевка е неизбежно, без значение какво подреждат от Киев. Записът няма дата.

Друго видео, което е геолокирано от „ Киев индипендънт ” в бранша Авдеевка и е оповестено в събота, документира че Русия употребява артилерийски снаряди с бял фосфор против украински позиции и че съветските танкове се движат свободно в югоизточните покрайнини на града.

Според отчетите, атакуващите съветски войски превъзхождат украинските пет към едно, способни са да нанасят въздушни удари безнаказано и имат огромни преимущества в броя на оръдията и боеприпасите.

Базираният във Вашингтон Институт за проучване на войната удостовери отчетите за съветския прогрес в бранша на Авдеевка, с помощта на масираната огнева мощност и отслабването на украинската защита.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР