Рускинята Лала Крамаренко спечели индивидуалния многобой на международния турнир по

...
Рускинята Лала Крамаренко спечели индивидуалния многобой на международния турнир по
Коментари Харесай

Лала Крамаренко спечели турнир в Русия, Ирина Винер разкритикува новите правила

Рускинята Лала Крамаренко завоюва самостоятелния многобой на интернационалния шампионат по художествена гимнастика в Москва. Надпреварата се организира по концепция на президента на локалната федерация Ирина Винер-Усманова, която се изрази сериозно по отношение на новите правила в този спорт, въведени от началото на сезона.

Лала Крамаренко получи 155.75 точки. Втора остана рускинята Мария Победушкина (138.85), трета е нейната сънародничка Диана Чугунихина (138.70).

Турнирът се организира от 1 до 3 май в двореца по гимнастика на Ирина Винер-Усманова. В конкуренцията при дамите, с изключение на рускините, участваха и представителки на Армения и Беларус.

Гимнастичките на Русия и Беларус не могат да се състезават на шампионати под егидата на Международния гимнастически съюз (ФИГ), поради глобите в резултат на военната инвазия в Украйна.

Треньорът на „ сборная “ Ирина Винер-Усманова разгласи, че нейният отбор ще продължи да развива спорта, без значение от новия устав.

„ Изкуственото стопиране на развиването на художествената гимнастика дава опция на гимнастички с по-слаби качества да заемат по-предни места от тези, които могат да създадат програмата си по-силна. Олимпийското мото е " По-високо, по-бързо, по-силно ". Това би трябвало да се съблюдава. Това не се зачита в новите интернационалните правила на художествената гимнастика “, показа Ирина Винер.

„ Ще изведем художествената гимнастика на ново равнище и целият свят ще го види. Мисля, че нашите стратегии ще бъдат забавни. Малките момиченца започнаха да вършат прелестни детайли. Те не са плебеи и могат да вършат всичко, което им предлага художествената гимнастика “, добави още ръководителят на съветската федерация.

„ Имаме потребност от забавни детайли, с цел да накараме музиката да пасне на придвижването. Затова нашата художествена гимнастика ще върви напред, без значение от интернационалните правила “, сподели още Ирина Винер-Усманова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР