Руски военен самолет е бил взривен на летище Мачащули“ край

...
Руски военен самолет е бил взривен на летище Мачащули“ край
Коментари Харесай

Беларуски партизани взривиха руски самолет край Минск

Руски боен аероплан е бил взривен на летище „ Мачащули “ край Минск. Новината от телеграм канала BYPOL у нас бе обявена първо от „ Сега “.

В резултат на две детонации безпилотният АУАКС А-50  бил развален в предната и централната част. Пострадали са в това число авиационната електроника и радарната ракета.

Повредите са съществени, самолетът несъмнено няма да замине на никое място “, написа в телеграм канала BYPOL, който се базира на информация от беларуското партизанско придвижване „ План Перамога “.

AWAKS A-50 е релативно необичаен руски модел, който се употребява за ранно предизвестие, далечно радиолокационно разкриване и въздушен надзор.

Инцидентът е станал по време на работа на снегопочистваща техника наоколо до самолета. Вероятно, както се е случвало неведнъж преди този момент в съветски военни обекти, някой още веднъж не е спазил ограниченията за пожарна сигурност и е пушил наоколо до борда “, пишат опозиционерите от BYPOL, а цитатът е последван от голям брой усмихнати емотикони.

„ Беларуските партизани са поредни в изгонването на нацистите от земята си. BYPOL продължава да събира информация за този факт. Да живее Беларус! Слава на Украйна! “, приключва обявата.

„ Сега “ прибавя, че съгласно ръководителя на организацията BYPOL летището „ Мачащули “ е било атакувано с дронове. „ Участниците в интервенцията са беларуси, участници в проекта „ Перамога “. Сега са в сигурност отвън страната. Всички отпътуваха. Нека в този момент търсят вятъра в полета “, представен е да споделя Азаров. Операцията била подготвяна няколко месеца.

В специфичен туит опозиционната лидерка Татяна Тихановска поздравява интервенцията. „ Гордея се с всички беларуси, които не престават да се съпротивляват на съветската хибридна окупация на Беларус и се борят за свободата на Украйна “, написа Тихановска. А нейната съветничка Франак Виакорка дефинира акцията като най-успешния бойкот в страната от началото на 2020 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР