Руски съд постанови да бъде арестувана журналистката Марина Овсянникова, която

...
Руски съд постанови да бъде арестувана журналистката Марина Овсянникова, която
Коментари Харесай

Арест за руската журналистка с плакат срещу войната в Украйн...

Руски съд постанови да бъде задържана журналистката Марина Овсянникова, която през март прекъсна централната новинарска емисия на Първи канал на държавната телевизия с афиш срещу войната в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на организация Интерфакс.

В началото на този месец Овсянникова избяга от домакински арест, а в понеделник нейният юрист удостовери, че тя е напуснала Русия. 

Вчера съветски съд постанови телевизионната журналистка да бъде арестувана в ареста за 1 месец и 29 дни, откакто бъде екстрадирана или арестувана в страната. По-рано този месец съдът отхвърли да извърши настояването на Следствения комитет на Руската федерация да издаде заповед за арест на Овсянникова, отбелязва Интерфакс.

През август родената в Украйна съветска журналистка бе сложена под домакински арест, а жилището й беше обискирано, поради обвинявания, че популяризира погрешна информация за въоръжените сили на страната, откакто стачкува сама покрай Кремъл.

Овсянникова може да бъде наказана на до 10 години в сходство със закон против дезинформацията, признат от съветския парламент след нашествието в Украйна. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР