Руски компании ще получат разрешително за работа по изграждането на

...
Руски компании ще получат разрешително за работа по изграждането на
Коментари Харесай

Руски компании ще строят железопътната мрежа в Белград

Руски компании ще получат позволение за работа по построяването на Белградската железопътна мрежа. Това е било контрактувано по време на среща сред президентите на Сърбия и Русия Александър Вучич и Владимир Путин, оповестяват сръбските медии.

" Това са компании, които по принцип реконструират железници ", съобщи заместник-кметът на Белград Горан Весич пред сръбската TV Studio B.

Според поетия ангажимент, работата по обновената железопътна мрежа ще бъде приключена преди стартирането на първата линия от метрото в Белград.
 Сърбия възнамерява вложения в жп мрежата си за над $3 милиарда през идващите 10 години
Сърбия възнамерява вложения в жп мрежата си за над $3 милиарда през идващите 10 години

Фокусът е върху няколко основни апекта

По този метод, по едно и също време с откриването та първата линия на метрото, което следва, в сръбската столица ще има и напълно реконструираната железопътна система, която включва нови влакове и трамваи, които ще се движат по 42,6 километра актуализирани релси.

" Така ще създадем железопътната система в Белград и към него на международно равнище до 2030-а година ", добави Весич.

Според сръбските управляващи Белград има огромна потребност от съвременно метро, от влакове и от нови трамваи, само че никога не тлябва да се отхвърля и от тролеите, които са неизменима част от съвсем всяка европейска столица.
 Строежът на първото метро в Белград стартира до края на 2021 година
Строежът на първото метро в Белград стартира до края на 2021 година

Първоначално мрежата ще се състои от две линии с дължина надлежно 22 км. и 19,8 км

Тази година стана ясно, че Сърбия ускорява фокуса си върху развиването на инфраструктурата като внедрява план за надграждане на 3 735 километра жп мрежа.

Проектът бе утвърден напролет от Световната банка, която даде $62,5 милиона финансиране от общия пакет на програмата от $400 милиона.

" Железопътната мрежа на Сърбия е главен актив за страната и има капацитета да играе стратегическа роля за растежа на работните места в страната ", съобщи тогава ръководителят на Световната банка за Сърбия Стивън Недева.

По думите му програмата ще докара до по-качествена инфраструктура, сигурност, вътрешна и районна интеграция, интензивен стопански напредък и по-добра бизнес среда в района.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР