Руската специална операция в Украйна провали антируските планове на Запада.

...
Руската специална операция в Украйна провали антируските планове на Запада.
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Руската специална операция в Украйна провали антируските планове на Запада

" Руската специфична интервенция в Украйна провали антируските проекти на Запада. " Това съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров, съобщи ТАСС, представени от " Българска телеграфна агенция ".

" Президентът Владимир Путин целеше с тази интервенция първо, да се подсигурява сигурността на хората в Донбас и второ - да се отстранен заканите за Руската федерация, трупани под формата на милитаризация и нацификация на Украйна. Щом схванаха, че нашата линия е спомогнала да бъдат провалени техните замисли, виждате - като че ли са пощръклели ", сподели Лавров.

Той изрази вяра, че бойните дейности против Киев ще приключат с подписването на всеобхватни документи по въпросите на сигурността, които ще плануват за Украйна статус на неутрална страна.

" Тези задания са безусловно законни и разбираеми ", съобщи висшият посланик.

Според него обаче се усеща по какъв начин Съединени американски щати " държат за ръка " Украйна по време на договарянията с Русия.

" Постоянно се усеща, че някой " държи за ръка " украинската делегация, най-вероятно американците, като не й разрешават да скланя на претенции, които считам за безусловно минимални. При все това процесът върви ", счита Лавров.

" Украинската рецесия бе провокирана от политиката, която Западът водеше по отношение на Русия, щом разбра, че федерацията няма да бъде послушна. Русия желае пълноправен мир без войни и планове, целящи " да насъскват " едни страни против други ", добави той.

" Инициативата на полското държавно управление да бъдат изпратени в Украйна мироопазващи сили на НАТО може да е подбудена от устрема на Варшава да поеме контрола над Западна Украйна посредством полски контингент, който да е гръбнакът на тези сили ", счита министърът.

Той увери, че " взаимоотношението сред Москва и Пекин ще укрепва на фона на дейностите на Запада, който жестоко подкопава основите на интернационалната система ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР