Руската рубла, която постигна най-мощния подем сред съперниците си от

...
Руската рубла, която постигна най-мощния подем сред съперниците си от
Коментари Харесай

Мрачно бъдеще за рублата вещае банков анализатор

Руската рубла, която реализира най-мощния напредък измежду противниците си от развития и от развиващия се свят от началото на 2019-а до момента, ще обърне посоката на придвижването си. Такава е прогнозата на валутния пълководец на най-голямата полска банка "ПКО " - Ярослав Косати, който чака съветските пари да олекнат с 9% към американския $ до края на годината. Основният претекст на Косати е, че "Банк России " промени паричната си тактика и през юни намали с 25 базови пункта - от 7.75% на 7.50% - главната си рента, което е първото й лихвено понижение от март 2018-а насам. През юли се чака нова редукция, вероятно с 50 базови пункта. Което, даже съгласно управлението на съветската централна банка ще докара до отлив на капитали на задгранични вложители.

След колапса през 2018-а рублата стартира постоянен напредък - най-впечатляващият във валутния свят. Доходността на съветските облигации скочи, тъй като щатските наказания против страната не реализираха целения резултат, а преходът към по-щедра парична политика тласна вложителите към пазарите с по-висок риск, респективно - с по-висока облага. Примамливата рентабилност на съветските държавни ДЦК усили каузи на задграничните инвестиции в тях до 30% към края на май /от 24.4% на 1 януари/. Руската парична единица потегли нагоре и при започване на седмицата във валутната търговия в Москва се изкачи до 62.63 рубли за един щ. $, с което облагата й от началото на годината доближи 11.3 %. В обедната търговия на 17 юли котировките се движеха наоколо до 63 рубли за един $.

Косати вещае сложни времена за съветската валута. Прогнозата му е за котировка от 69 рубли за един щ. $ до края на 2019-а или спад от 9 %. За съпоставяне, усреднените упования на 19 анализатори, интервюирани от организация "Блумбърг ", са за цена от 65 рубли за $.

Полският анализатор счита, че "Банк России " ще продължи да намалява последователно главната си рента - с по 25 базови пункта и през третото, и през четвъртото тримесечие. Той не изключва и редукция с 0.50%, което е съобщил на съвещанието на съветските централни банкери на 27 юли.

Налице са и други закани за валутите на разрастващите се пазари. Те могат да понесат сериозен удар от комерсиалната война сред Пекин и Вашингтон (въпреки краткотрайното примирие) и от неустойчивостта на еврорегиона (въпреки обещаните тласъци в поддръжка на стопанството). Вероятността Федералният запас да подходи по-предпазливо към евентуалните бъдещи лихвени редукции също отклонява поддръжката от паричните единици на разрастващите се народи, добавя Косати, който най-точно измежду сътрудниците си от сектора по света планува растежа на съветската рубла през второто тримесечие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР