Руската Премиер лига става все по-интересна, все по-завързана. Уикендът мина

...
Руската Премиер лига става все по-интересна, все по-завързана. Уикендът мина
Коментари Харесай

Руска гонитба за върха в понеделник вечер

Руската Премиер лига става все по-интересна, все по-завързана. Уикендът мина под знака на огромното дерби в което Спартак разруши ЦСКА с 3:0 и дефинитивно се отърси от слабия старт първоначално, снишил го до 10-aта позиция. Сега първенците са втори след доста дълга поредност от победи и също по този начин насочват своя поглед към днешните два последни мача от кръга.

По едно и също време – 18.30 часа ще гостуват първите два отбора в класирането, преди този кръг. Локомотив, който и след тези мачове ще си остане първи в таблицата ще играе на ст. „ Петровский “ в Санкт Петербург против скромния Тосно.

Бившият стадион на гранда Зенит в този момент приема семействата на Тосно, до момента в който абсолютния дилетант в съветския футболен хайлайф продължава да чака завършването на градежа на своя нов стадион. В момента тима е на 14-а позиция, единствено на точка от зоната на непосредствено изпадане.

Трудно печели точки и ще е извънредно любопитно, в случай че успее да го стори точно против водача от Москва. Адаптирането към най-хубавите в Русия очевидно продължава, няма да е изненада в случай че в последна сметка завърши още веднъж с връщане в долната дивизия. Засега най-малко един от твърдите претенденти за изпадане към този момент е явен – СКА Хабаровск, тъй че Тосно е в люта борба с Анжи, Амкар, Динамо Москва, че и Рубин Казан за идната квота.

Разбира се, съгласно регламента има и две места, които пращат отборите на спомагателни баражи. От друга страна първенците от Локо Москва са в задоволително дълга серия без загуба, а надали преди началото на конкуренцията някой е очаквал от тях тъкмо сходни поредици. Двубоят ще бъде предаван непосредствено в ефира на Mtel Sport 2.

Както за него, по този начин и за другия мач е планувано особено коментарно студио половин час по-рано. За Зенит задачата е по-трудна по най-малко две аргументи. По тривиалната сочи надалеч по-добър хазаин – тима на Ахмат Грозни. С неуверени изяви през цялото време, чеченския отбор постоянно е рисков хазаин на своята „ Ахмат Арена “ в Грозни.

Факт е обаче, че вкъщи Ахмат няма победа над някой от огромните клубове през този сезон – отстъпи от Спартак, доближи до тъждество с Локомотив, през март му следва домакинство против ЦСКА. Но в случай че приказваме за дуел без краен победител, то това няма по какъв начин да бъде признато добре от гостите.

Втората съществена причина за по-трудния темперамент на мача по отношение на този на съперника е, че развиването на дуелите от кръга, успехите на Спартак и на Краснодар изместиха Зенит от второто място и в този момент от чисто психическа позиция възвръщането му от четвъртото наподобява не лека задача.

Зенит имаше сложната стратегия в последните пет кръга да срещне два от водещите отбори. По-лошото е, че загуби и двете дербита – както това против Спартак преди кръг с 1:3, по този начин и това домакинство против Локомотив преди близо месец, приключило прекомерно зле 0:3. Срещу тимове от ранга на Ахмат Зенит нормално демонстрира мускули, оправя се, не губи точки. Но Ахмат не е доста надалеч от зоната за баражи за избавление и загуба би затруднила още повече обстановката. Двубоят Ахмат – Зенит е също от 18.30 часа, само че в ефира на Mtel Sport1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР