Руската полиция арестува 380 участници в неразрешени протести срещу президента

...
Руската полиция арестува 380 участници в неразрешени протести срещу президента
Коментари Харесай

Близо 400 арестувани в Русия при протести срещу президента Путин

Руската полиция арестува 380 участници в неразрешени митинги против президента Владимир Путин в страната, проведени от живеещ в заточение в чужбина коренен опозиционер, съобщи Франс прес, като се базира на неправителствена организация.
Към 17 часа (14 ч. по Гринуич) разполагаме с информация за 380 ареста, в това число 346 в Москва и 13 в Санкт Петербург ", уточни организацията ОВД-инфо, която следи арестите в Русия. Следобед полицията заяви за 263 арестувани в Москва.
Кандидатът за парламентарните избори през 2016 година и водещ на доста известен в ЮТюб политически канал Вячеслав Малцев, който е напуснал Русия и твърди, че се намира във Франция, прикани на уеб страницата си за "народна гражданска война " посредством протестни прояви из цялата страна за свалянето от власт на Владимир Путин.
Според ТАСС, мнозина от арестуваните са имали у себе си ножове, боксове и оръжия, употребяващи гумени патрони.
Журналистът от опозиционното радио "Ехото на Москва " Андрей Ежов писа в Туитър, че е бил задържан, и разгласява видео от вътрешността на полицейски фургон. Той посочи, че множеството арестувани са били 20-ина годишни. По-късно журналистът бил освободен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР