Руската федерация продължава да изпълнява функциите си в Приднестровието отговорно

...
Руската федерация продължава да изпълнява функциите си в Приднестровието отговорно
Коментари Харесай

Кремъл заплаши Молдова - да внимава с руските военни в Приднестровието

Руската федерация продължава да извършва функционалностите си в Приднестровието " отговорно " и " поучава " молдовските управляващи да " демонстрират нерешителност " във връзка с съветските военни - това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Stiripesurse.

По-рано министър-председателят на Молдова Дорин Речан съобщи, че е нужна демилитаризация на Приднестровието и евакуиране на съветските бойци оттова, защото съгласно него Москва се пробва да въздейства на демократичните процеси в Молдова.

" Русия е била и е доста виновна по въпросите на Приднестровието, тя продължава да извършва тази функционалност ", сподели Песков

Според Кремъл, Молдова стига " до прекаленост с антируската нервност ", когато нейното управление приканва за демилитаризация на Приднестровието.

" Отношенията ни с Молдова към този момент са доста напрегнати. Молдовското управление се концентрира върху всичко антируско, изпадайки в антируска нервност. " - сподели Песков, като укори Молдова в " липса на конструктивизъм ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР