Сръбският президент Александър Вучич някои държави да забият неочакван нож

...
Сръбският президент Александър Вучич някои държави да забият неочакван нож
Коментари Харесай

Вучич се готви за неочакван удар с нож в гърба от Общото събрание на ООН

Сръбският президент Александър Вучич някои страни да забият " непредвиден нож в гърба на Сърбия ", като гласоподават " за " Резолюцията за геноцида в Сребреница в Организация на обединените нации.

„ Те ще мълчат от самото начало и най-после ще застанат на страната на огромните и мощните. Ще има и такива, които ще устоят на натиска и ще покажат, че са подготвени да се борят за истината и да се опълчват на странни правила “, сподели Вучич в Ню Йорк, представен от вестник " Данас ".

На 23-ти този месец се чака в Организация на обединените нации да бъде гласувана резолюцията. През юли 1995 година в босненския анклав Сребреница сръбските сили, командвани от военачалник Ратко Младич и Радован Караджич, избиха единствено за няколко дни над 9000 души. До през днешния ден са открити телата на над 8000 от тях. Те са заровени в местността Поточари край Сребреница.

Президентът осъди съвносителят на резолюцията Германия.

„ Ако след Първата и Втората международна война, в случай че Германия ни съди... ще им отговоря. Какво ще стане, когато повдигнем тематиката за немските закононарушения на Източния фронт? Сърбия пази свободата си тук. Застанахме пред най-могъщите сили и ще отговорим самоуверено и почтено ", съобщи той.

Вучич счита, че поддръжката на Черна гора за резолюцията е " по нечие разпореждане ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР