Руската Федерална служба за сигурност заяви, че ръководителят на украинското

...
Руската Федерална служба за сигурност заяви, че ръководителят на украинското
Коментари Харесай

Москва обвини шефа на украинското военно разузнаване за взрива на Кримския мост, отново замеси България

Руската Федерална работа за сигурност съобщи, че ръководителят на украинското военно разузнаване Кирил Буданов е провел гърмежа на Кримския мост, заяви ТАСС с позоваване на пресцентъра на ФСБ.
Според версията на Москва, експлозивите са доставени от Одеса през България, Грузия и Армения.

Съобщава се също, че федералната работа е задържала „ осем съучастници в подготовката на терористичния акт “ – петима жители на Русия и трима чужденци от Украйна и Армения.

До момента били открити „ минимум 12 съучастници “.

ФСБ сочи като забъркани в тази ситуация украинските жители Михаил Цюркало, роден през 1975 година, Денис Ковач, роден през 1979 година и Роман Соломко, роден през 1971 година Заподозрени са също грузинските жители Сандро Иносаридзе и брокер на име Леван, както и арменският жител Артур Терчанян, роден през 1985 година Руската страна твърди, че всички те са взели участие в организирането на транспорт на товари с експлозиви от България до грузинското пристанище Поти и по-късно до Армения. Според съветската версия, със съдействието на Владимир Василиевич Злоб, роден през 1987 година, жител на Украйна, и още петима открити съветски жители са готови документи, сочещи като адресат на товара несъществуваща компания в Република Крим.

ФСБ твърди също, че взривното устройство е било замаскирано в рулони с пластмасово фолио, а експлозивите са били изпратени от Одеса през България, Грузия и Армения.

" Взривното устройство е замаскирано в рулони със строително полиетиленово фолио върху 22 палета с общо тегло 22 770 кг и е изпратено при започване на август от морското пристанище в Одеса до българския град Русе в сходство с контракт № 02/08/2022 сред „ Транслогистик УА ” ООД (Киев) и Baltex Capital S.A. (Русе) ", гласи известието.

Напомняме, българските служби направиха инспекция по случая и откриха, че взривеният на Кримския мост камион в никакъв случай не е бил на територията на Република България, която беше посочена от Русия като насочна точка за неговия маршрут.

Проверката на българските служби откри също, че стока със сходни характерности е въведена на територията на България от друга страна-членка на Европейски Съюз в резервоар с съответно завършени документи под режим пренос.

По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически контрол и е напуснала страната в същия резервоар през пристанище Бургас на 17 септември 2022 година в посока към страна, друга от Русия.

От инспекцията става изрично ясно, че контейнерът, с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион.

Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата.

Правителството на Република България няма да разреши по никакъв метод името на страната ни да бъде свързвано с каквато и да е съпричастност към терористична активност. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР