Руската Федерална служба за сигурност и правоохранителните органи задържаха четирима

...
Руската Федерална служба за сигурност и правоохранителните органи задържаха четирима
Коментари Харесай

В Москва е задържан лидер на хакерска групировка

Руската Федерална работа за сигурност и правоохранителните органи задържаха четирима членове на интернационалната хакерска група " Инфрод органайзейшън ", чийто хипотетичен създател Андрей Новак е разгласен за търсене в Съединени американски щати по обвиняване в киберизмама, съобщи ТАСС.

Според източник от органите на реда Новак е задържан, а другите трима хипотетични хакери са под домакински арест. Задържани са били със съдействието на правоохранителните органи на Съединени американски щати. Основен източник на приход за тях са били откраднати данни от кредитни карти.

Следствието продължава да търси други членове на " Инфрод органайзейшън ".

Московският съд, постановил ограниченията за неотклонение, посочи, че арестуваните са упрекнати в непозволен достъп до компютърна информация и непозволен оборот на средства за разплащане. Никой от тях още не е обжалвал постановения арест.

През февруари 2018 година бе обявено, че чиновници на реда са задържали в Съединени американски щати 13 хипотетични участници в незаконна скица, нанесла вреди за минимум 530 милиона $. Повдигнати са били обвинявания - в това число задочно, на 36 лица, в това число на Андрей Новак, припомня организацията.

Другите арестувани тогава са били жители на Съединени американски щати, Австралия, Англия, Франция, Италия и Сърбия. По данни на американското министерство на правораздаването, незаконната група е била проведена от украински жител през 2010 година
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР