Руската армия днес съобщи, че вече има пълен контрол над

...
Руската армия днес съобщи, че вече има пълен контрол над
Коментари Харесай

РУСИЯ: Имаме пълен контрол над пристанището в Мариупол

Руската войска през днешния ден заяви, че към този момент има цялостен надзор над разрушеното значително пристанище Мариупол и го е " освободила " от батальона " Азов " - дясноекстремистка паравоенна формация, заяви ДПА.

Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков съобщи, че останалите в града украински войски са " блокирани и не са съумели да се измъкнат от обкръжението ". Нито един формален украински източник обаче не удостовери тези изказвания, прецизират от организацията.

Град Мариупол е под блокада от седмици и останалите там поданици са принудени да живеят без вода, храна и ток.

Базираният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната съобщи, че съветските войски " евентуално " ще завладяват града през идната седмица.

Мариупол е от стратегическо значение за Москва, защото Русия се стреми да сътвори сухопътна връзка сред района на Донбас и окупирания полуостров Крим.

Силите на Москва концентрират офанзивите си в източната и южната част на Украйна и анализаторите предвиждат нова огромна атака в района в близко бъдеще.

Междувременно в Северна Украйна се поставят старания за почистване на огромни количества невзривени муниции, оставени от отстъпващите съветски войски.

Според украинския президент Володимир Зеленски в района са останали десетки хиляди невзривили се снаряди и мини.

Британското министерство на защитата означи, че украински градове неведнъж са подлагани на разхвърлян обстрел от страна на Русия.

" Градовете Краматорск и Костантиновка евентуално ще бъдат съветски цели ", считат военните от Лондон.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР