Русия задейства повишаване на митата за американски стоки в отговор

...
Русия задейства повишаване на митата за американски стоки в отговор
Коментари Харесай

Русия повиши митата за американски стоки

Русия задейства повишение на митата за американски артикули в отговор на наказателните мита на Съединени американски щати за стомана и алуминий, въпреки че това ще компенсира единствено 87.6 млн. $ от нанесените вреди за 537.6 млн. $, заяви министерството на стопанската система в Москва.

Министър Максим Орешкин изясни, че според подписания от премиера Дмитрий Медведев декрет покачването е до равнища от 25-40 %. Така ще се помогне на производителите на съветски аналози да заемат освободената ниша, добави той.

Засегнати са пътно-строителна техника, съоръжение за петролни и газови компании, металообработващи и машини з аминното дело, както и оптични нишки. Част от тези артикули имат аналози в Русия и измежду печелившите може да е глобеният от Съединени американски щати олигарх Олег Дерипаска, който управлява ГАЗ - най-големият съветски производител на пътно-строителна техника.

Орешкин обясни, че страната има право на комепнсации по разпоредбите на Световната комерсиална организация. За разширение на ответните ограничения е належащо решение на СТО, че американските дейности нарушават разпоредбите на международната организация. Москва има право на нови ограничавания три години след началото на деяние на наказателните мита на Съединени американски щати, т.е. 21 март 2021г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР