Удар посепаратисткото движение в Каталуния на регионалните изборив неделя.Социалистическата партия

...
Удар посепаратисткото движение в Каталуния на регионалните изборив неделя.Социалистическата партия
Коментари Харесай

Поражение за сепаратистките партии на вота в Каталуния

Удар посепаратисткото придвижване в Каталуния на районните изборив неделя.Социалистическата партия на премиера Педро Санчес завоюва най-вече гласове на вота, само че не задоволително за болшинство.

Просепаратистките партии в Каталунияне съумяха да получат общите 68 места, нужни за сформиране на съдружно държавно управление. Това се случваза първи път от повече от десетилетие, отпреди да стартира стремежът към самостоятелност, прочут като " el procés ".

Салвадор Ила, водач на каталунското крило на социалистите на Санчес, приветства резултата като началото на " нова епоха " в района, макар че неговата партия също не съумя да реализира болшинство и ще би трябвало да потърси договорка с други в камарата, с цел да образува държавно управление.

Социалиститеси осигуриха 42 от 135 места в каталунския парламент, като почтивсички гласове са преброени. Сепаратистката партия Junts на Карлес Пучдемон, индивидът, който като президент на Каталуния през 2017 година се опита да разгласи самостоятелност от Испания, се подреди на второ място с 35 места. Колегите сепаратисти ERC завоюваха 20 места, а други изостанаха още повече.

Изборите вършат бъдещето на Пучдемон нестабилно съгласно анализатори.Преди гласуването той даде обещание да напусне дейната политика, в случай че не бъде определен за районен президент.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР