Русия увеличи обстрела в Донбас и съобщи, че през последното

...
Русия увеличи обстрела в Донбас и съобщи, че през последното
Коментари Харесай

Украински морски пехотинец от Мариупол: Остават ни броени часове

Русия усили обстрела в Донбас и заяви, че през последното денонощие са изумени над хиляда цели. Ожесточени сражения се водят в Изюм, покрай границата с Донбас. Украински морски пехотинец, чиято част се укрива в завода " Азовстал " в Мариупол, съобщи, че им остават броени часове, оповестява БНР.

Във видеозапис, публикуван в Туитър, Сергей Волина твърди, че в региона на завода леговище са потърсили към 500 ранени военни и стотици дами и деца. В отговор на съветския ултиматум да сложат оръжие майорът съобщи, че няма да се предадат, само че прикани за интернационална помощ. Морските пехотинци упорстват страните в света да изведат военните и жителите на безвредно място.

" Това е нашето послание към света. Това може да бъде нашето последно послание. Навярно са ни останали броени дни или часове. Групировката на съперника ни превъзхожда десетки пъти. Те имат предимство във въздуха, в техника, в танкове ", споделя Волина.

Той акцентира, че в този момент се води защита на едно място, в завода " Азовстал ", където се намират военните от Мариуполския гарнизон и цивилен лица, попаднали в клопката на войната.

Кметът на Мариупол изрази вяра, че по контрактувания за през днешния ден филантропичен кулоар ще бъдат изведени шест хиляди цивилни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР