Русия смята, че решението за разширяване на мандата на Организацията

...
Русия смята, че решението за разширяване на мандата на Организацията
Коментари Харесай

Русия обвини Великобритания в подкупването на членове на ОЗХО

Русия счита, че решението за разширение на мандата на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) е нелегално. Това разгласи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от съветските медии.

" В резултат на политическа операция, а също, както стана известно, на пряк рушвет на редица делегации и искрено изнудване, Англия и други страни, които поддържат усилването на химическата спогодба, съумяха да прокарат отблъскващия си план за решение, което даде на Техническия секретариат на ОЗХО пълномощия да разпознава лицата, виновни за потреблението на химически оръжия в Сирия ", разяснява Захарова.

По думите ѝ, Москва преглежда " одиозния план за решение " като противозаконен.

" Смятаме това решение за нелегално. Трябва да посочим, че конференцията на участващите страни излезе отвън обсега на мандата си, до момента в който приемаше това решение ", добави говорителката на съветското външно министерство.

Членовете на ОЗХО утвърдиха през вчерашния ден импортирания от Англия план за увеличение на пълномощията на организацията да дефинира отговорността за офанзиви с химическо оръжие в Сирия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР