Русия ще следи отблизо практическото измерение на членството на Швеция

...
Русия ще следи отблизо практическото измерение на членството на Швеция
Коментари Харесай

Русия: От действията на Швеция в НАТО зависи нашия отговор

Русия ще следи от близко практическото измерение на участието на Швеция в НАТО и надлежно ще построява ответни стъпки от военно-техническо и друго естество . Това сподели на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС

" Ние от своя страна ще следим деликатно какво ще прави Швеция в нападателния боен блок, по какъв начин ще осъществя участието си на процедура и надлежно въз основата на това ще построяваме нашата политика за реагиране, стъпки за реагиране от военно-техническо и друго естество за ограничение на зараждащите в тази връзка закани за националната сигурност на Русия ", означи представителят.

Според нея резултатите от практическото участие на Швеция в НАТО, което може да докара до ответни ограничения от съветска страна, би трябвало да се схващат по-специално като " какво ще се появи на шведска територия, по какъв начин ще се движат контингентите, какви събития ще се случат, каква тактика ще бъде възприета. "

Официалният представител на съветското дипломатическо ведомство обърна внимание на обстоятелството, че присъединението на Швеция към НАТО и отводът на Стокхолм от 200-годишната история на военно необвързаност, което послужи като значим фактор за поддържане на стабилността в Балтика и Северна Европа като цяло, " неизбежно способства за превръщането на тази част на континента от зона на непоклатимост и съдействие в зона на евентуална борба ".

Освен това, съгласно Захарова, " участието на Швеция в НАТО ще докара до забележителна загуба на народен суверенитет за Стокхолм ". " Невъзможно е също да не отбележим, че присъединението на Швеция към НАТО е съпроводено от продължаващото нагнетяване на антируска нервност в страната, която, за жалост, се предизвиква от шведското политическо и военно управление, само че главният й източник е в чужбина.. Не самите шведи вършат избора, този избор е изработен за шведите ", акцентира тя.
 Унгария най-сетне ратифицира участието на Швеция в НАТО
Унгария най-сетне ратифицира участието на Швеция в НАТО

" За " гласоподаваха 188 депутати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР