Русия съобщи за удари, довели до прекъсване на електрозахранването в

...
Русия съобщи за удари, довели до прекъсване на електрозахранването в
Коментари Харесай

Украинска атака спря тока в ключовия Мелитопол

Русия заяви за удари, довели до спиране на електрозахранването в Мелитопол, един от основните южни градове на Украйна, окупиран от съветските сили. През последните няколко дни Русия упрекна Украйна в голям брой набези в Мелитопол на фона на спекулациите за бъдеща контраатака в този регион.

Украинските удари по локомотивно хранилище не са предизвикали жертви, само че са довели до спиране на електрозахранването. Поставеният от Русия районен чиновник Владимир Рогов съобщи в " Telegram ", че украинците са употребявали американска високомобилна артилерийска реактивна система M142 (HIMARS).

Украинският кмет на града в заточение Иван Федоров също заяви за детонации и съобщи, че се надява украинските сили да донесат " положителни вести ", написа БГНЕС.

Русия към този момент упрекна украинските сили, че са обстрелвали Мелитопол на 27 март. На 23 март окупационните управляващи оповестиха, че самоделно взривно устройство е ранило полицейски чиновник. На 15 март те оповестиха за нахлуване с кола бомба, при което е умрял назначен от Москва чиновник.

Успешен пробив в региона би разрешил на Украйна да прекъсне сухопътния кулоар, който свързва континентална Русия с Крим, съобщи bgonair.bg.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР