Русия реши да отмени неотдавнашната забрана за износ на дизелово

...
Русия реши да отмени неотдавнашната забрана за износ на дизелово
Коментари Харесай

Русия официално отмени забраната за износ на петрол

Русия реши да анулира неотдавнашната възбрана за експорт на дизелово гориво по море, като вместо това избра да обезпечи задоволително доставки на гориво на вътрешния пазар.

В изказването на държавното управление в Telegram се прецизира, че доставките могат да бъдат обновени, стига горивото да се транспортира до съветските пристанища по тръбопроводи, като по-голямата част от износа се реализира през западните пристанища.

Това развиване идва като облекчение за вносителите, защото Русия, главен експортьор на дизелови горива по море, неотдавна наложи съвсем цялостно ембарго върху доставките, считано от 21 септември. Този ход беше в отговор на внезапното повишаване на цените на горивата на вътрешния пазар, което способства за инфлационните опасения.

Забраната оказа доста влияние върху европейските цени, като утежни така и така свития пазар. Рафинериите в международен мащаб изпитват усложнения да задоволят търсенето на дизелово гориво, откакто Русия и Саудитска Арабия понижиха доставките на първични материали, богати на този тип гориво, което докара до понижаване на запасите.

Съгласно обновените разпореждания се чака да бъде възобновен почти 90% от потенциала за експорт по море отпреди възбраната, което се равнява на към 630,000 барела дневно, по оценка на Виктор Катона, основен анализатор на недопечен нефт в Kpler, компания за пазарни разбори.

ПАО “ “, съветският оператор на тръбопроводи за недопечен нефт и артикули, ще стартира да зарежда дизелово гориво за експорт по море в сходство с новите разпореждания, в очакване на приемане на нужната документи от държавното управление и утвърждение от Министерството на енергетиката и готовността на производителите на нефт, съобщи Игор Дьомин, представител на “ “.

Обикновено Транснефт изисква експортен проект, утвърден от Министерството на енергетиката на Русия, дружно с поръчки за транспорт от производителите на нефт, с цел да може дизелът да бъде претрупан за външните пазари.

Интересно е, че главните индикатори на търговците на горива демонстрираха непредвидени реакции. След първичния спад до към $23.50 за барел (най-ниската стойност от юли насам) наградата на бенчмарковите фючърсни дизелово гориво по отношение на суровия нефт внезапно набъбна, като по-рано в петък надвиши $27.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР