Русия разполага нови танкове-роботи в Източна Украйна в опит да

...
Русия разполага нови танкове-роботи в Източна Украйна в опит да
Коментари Харесай

Кремъл плаши Украйна с танкове-роботи - пуска ги срещу немските „Леопарди“

Русия разполага нови " танкове-роботи " в Източна Украйна в опит да противодейства на опасността от немските танкове " Леопард 2 ", доставяни от Запада, осведоми „ Дейли мейл “.

Безпилотните " роботизирани бойни системи " „ Marker “ са въоръжени със 7,62-милиметрови картечници и противотанкови ракети. Те могат да се употребяват и за преместване и ръководство на военни безпилотни апарати, настояват основателите им.

Първите четири робота „ Marker “ са пристигнали в района тъкмо по график, съобщи съдружникът на Владимир Путин Дмитрий Рогозин, някогашен началник на Руската галактическа организация. Той сподели фрагменти на роботите.

Все още не е ясно до каква степен ефикасни ще бъдат те в борба и дали ще могат да работят на повече от няколко километра от контролера си.

Започваме процеса на обработка на изображения на цели, създаване на логаритми за присъединяване в бойни дейности като част от група бойни роботи и инсталиране на мощни противотанкови оръжия, сподели Рогозин, който в този момент оглавява група военни съветници и изследователския и софтуерен център " Кралски вълци ".

Той твърди, че роботите ще бъдат " ловци на „ Леопарди " - танкове немско произвеждане, които скоро ще бъдат изпратени от съдружниците на Украйна. Англия също изпраща танкове „ Чалънджър 2 “, а Съединени американски щати – „ Ейбрамс “.

Роботите се употребяват за защита на космодрума " Восточний " в Далечния изток на страната и са оборудвани с атакуващи минидронове.

59-годишният Рогозин се закани да отмъсти, откакто беше ранен при украински удар, до момента в който празнуваше рождения си ден в Донецк. Бивш заместител министър-председател, той е индивидът на Путин зад новата ракета " Сатан-2 ", известна на руснаците като " Сармат ", когато е управлявал съветската галактическа организация.

Отделно от това някогашният съветски президент Дмитрий Медведев съобщи, че увеличението на съветските ракетни доставки ще докара до " съкрушително проваляне " за Украйна. Медведев, който е заместник-ръководител на съветския Съвет за сигурност, е претрупан от Путин със задачата да форсира доставките на ракети и танкове за фронтовата линия. Доставките на ракети " ще се усилят доста " през 2023 година, сподели той, без да уточни доказателства. „ Това ще разреши на украинските неонацисти, които бяха въоръжени от разнообразни западни мръсници, да претърпят съкрушително проваляне “, заплаши той, като повтори недоказаните пропагандни линии на Кремъл за това, че Украйна е нацистка страна.

Роботите " Marker " са създадени взаимно от съветския Фонд за перспективни проучвания и Научно-производственото съдружие " Андроидна техника ".

През миналата седмица западните сили, в това число Съединени американски щати и Германия, утвърдиха изпращането на повече от 100 съществени бойни танка в Украйна - ход, за който Русия предизвести, че пресича нова рискова линия в спора. Вчера също по този начин бе обявено, че Съединени американски щати приготвят пакет от военна помощ на стойност над 2 милиарда $, включващ доставка на ракети с отдалечен обхват на деяние. Въпреки това Съединени американски щати и Обединеното кралство към този момент отхвърлят настояванията на Киев за изтребители заради опасения, че това може да докара до още по-голяма ескалация на войната от страна на Русия.

Новината, че танковете-роботи могат да бъдат изпратени в Украйна, пристигна в миг, когато Путин съобщи, че Русия е застрашена от немски танкове „ още веднъж “, както е било по време на Втората международна война, като предизвести, че Москва е подготвена да отговори на експанзията от страна на Запада. В речта си по време на събитията, отдадени на 80-годишнината от успеха на Червената войска над нацистка Германия при Сталинград, Путин направи паралел сред битката на Съветския съюз през Втората международна война и намесата на Москва в Украйна.

" Това е необикновено, само че е правилно. Отново ни заплашват немски танкове " Леопард ", сподели той в южния град Волгоград. „ Отново и още веднъж сме принудени да отблъскваме експанзията на груповия Запад “, сподели Путин. „ Не изпращаме танкове към техните граници, само че имаме с какво да отговорим и това няма да е единствено с потреблението на бронирани машини. Всеки би трябвало да разбере това. Една модерна война с Русия ще бъде напълно друга ", добави той.

Откакто изпрати войски в прозападна Украйна през февруари предходната година, Путин нееднократно е заплашвал да употребява нуклеарни оръжия против Запада, в случай че спорът се разрасне.

" Готовността да се отиде до дъно, да се направи невъзможното в името на родината, в името на истината е била и е в кръвта, в характера на нашия многонационален народ ", сподели Путин злокобно.

Битката за Сталинград през 1942-43 година продължава близо шест месеца и когато тя завършва, градът е в руини, а повече от един милион бойци и цивилни са изгубили живота си. Победата на Червената войска бележи повратна точка освен за Съветския съюз, който е претърпял няколко тежки провали, само че и за съюзническите сили.

80-годишнината от успеха се отбелязва в миг, когато Русия се стреми да ускори настъплението си в Украйна, подкрепена от десетки хиляди резервисти, мобилизирани предходната есен. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР