Русия продължава офанзивата си по множество оси в съответствие със

...
Русия продължава офанзивата си по множество оси в съответствие със
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Авдеевка остава основната цел на Русия

Русия продължава офанзивата си по голям брой оси в сходство със стратегическата си цел да превземе Донбас, само че нейна съществена цел за момента остава град Авдеевка край Донецк . Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи това в настояща информация на разузнаването за Украйна, оповестена в платформата X.

Министерството приказва за завладяването от съветските войски на селата Крохмалне в Харковска област и село Весьолое покрай Бахмут , само че означи, че те са стратегически незначителни.

" Весьолое имаше население от 102 души преди войната, а Крохмалне - 45. Това съставлява продължение на незначителните триумфи на Русия, до момента в който Украйна се концентрира върху дейната защита ", се споделя в актуализацията.

Според английските анализатори главен приоритет за съветската войска е град Авдеевка . Руснаците провеждат тристранна офанзива, с цел да обкръжат града от юг и север, а.

Съобщава се, че съветските войски се пробват да заобиколят украинските укрепления, като навлизат в покрайнините на града през обслужващи тунели . Това е способ за навлизане, който те пробват да употребяват от октомври 2023 година, се споделя в актуализацията.

Въпреки това, съгласно английското разузнаване, украинските контраатаки възпират Русия от придвижване в града., постоянно породени от украински дронове с муниции.

" Тъй като основният маршрут за доставки остава недокоснат, а украинските сили правят местни контраатаки, Авдеевка евентуално ще остане под украински надзор през идващите седмици ", проучват специалистите.

" Дръж, расти и нанеси удар ". Украйна може да се върне към атака през 2025 година

През 2024 година Киев би трябвало да удържи на своите позиции при предимство на противника
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР