Русия потвърди за първи път, че е изпратила наборни войници

...
Русия потвърди за първи път, че е изпратила наборни войници
Коментари Харесай

Русия призна, че изпраща в Украйна и наборници. Само ден по-рано Путин отрече

Русия удостовери за първи път, че е изпратила наборни бойци в Украйна, макар че до момента отхвърляше такава процедура. Официалната версия беше, че в "специалната военна интервенция " вземат участие единствено професионални бойци.

Министерството на защитата на Руската федерация удостовери в сряда, че измежду изпратените военни в Украйна има наборни бойци , които отбиват наложителната си военна работа.

Говорителят на министерството Игор Конашенков сподели, че "някои от наборниците " са били пленени от украинските въоръжени сили. По-късно добави, че "почти всички наборници " са били изтеглени от Украйна.

Владимир Путин отхвърли в Украйна да са изпращани наборници, макар че към този момент имаше задоволително известия от украинска страна за това.

Във видео послание по случай 8 март, Международния ден на дамите, Путин загатна "майките, дамите, сестрите, невестите и приятелките " на бойците и офицерите, които вземат участие в "специалната военна интервенция ".

"Подчертавам, че в бойните дейности не вземат участие и няма да вземат участие бойци, които отбиват срочната си работа, и няма да има спомагателни призовки за резервистите от запаса. Поставените задания се извършват единствено от професионални военни ", сподели Путин.

Неговите думи пристигнаха на фона на изказванията на съветската сенаторка Людмила Нарусова , която споделяше, че срочно служещи бойци са изпращани в Украйна без тяхно познание и са заставяни да подписват контракти като професионални бойци. На украинския уебсайт " " постоянно се появяват изявленията с такива бойци, пленени от украинската войска.

Повечето от пленените наборници са на възраст сред 18 и 20 години. Много съветски майки се пробват да ги открият през обществените мрежи.

Говорителят на Кремъл Дмитри Песков сподели в сряда, че президентът Путин е наредил на военната прокуратура да проверява по какъв начин по този начин наборници са се озовали в Украйна и да накаже формалните лица, които са разрешили това.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР