Русия постави ултиматум на украинските защитници на Мариупол да се

...
Русия постави ултиматум на украинските защитници на Мариупол да се
Коментари Харесай

Украинските защитници на Мариупол да се предадат

Русия сложи ултиматум на украинските бранители на Мариупол да се предадат. Те дават опция на украинците да го създадат от 6 часа в неделя и ще продължи няколко часа.

На бойците ще бъде позволено да изоставен укритията си в завода „ Азовстал “ единствено при изискване, че предадат оръжията и боеприпасите си. Тези, които го създадат, ще бъдат третирани съгласно Женевската спогодба за военнопленниците.

До момента няма информация от украинската страна дали възнамеряват да одобряват предлагането.

Междувременно обстановката беше коментирана и от президента Володимир Зеленски. Той предизвести, че в случай че Русия избие бойците, които пазят Мариупол, Украйна ще се изтегли от мирните договаряния.

„ Там има съветски сили, които ненавиждат нашите бойци, и не считам, че могат да им пощадят живота “, сподели украинският президент, имайки поради обстоятелството, че доста от обсадените бойци са част от батальона „ Азов “.

Зеленски сподели, че обстановката в Мариупол остава извънредно комплицирана, и че Киев е във връзка със бранителите на града всекидневно.

Русия съобщи, че съветските сили са овладели градската част на Мариупол и единствено дребен брой украински бойци са останали в завода „ Азовстал “ в обсадената южна зона на пристанищния град в миг, когато Москва нанася въздушни удари против столицата Киев и други украински градове, съобщи bTV.

Твърденията на Москва, че е поела контрола над съвсем целия Мариупол, който стана сцена на най-ожесточените боеве и на най-тежката филантропична злополука от началото на войната, не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник.

Снимката е и илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР