Русия плаща международния си дълг в рубли и обяви, че

...
Русия плаща международния си дълг в рубли и обяви, че
Коментари Харесай

Русия плаща международния си дълг в рубли

Русия заплаща интернационалния си дълг в рубли и разгласи, че това ще продължи да е по този начин, докато валутните й запаси са блокирани от наказания.

Съединените щати в понеделник попречиха на Русия да изплати на притежателите на държавния дълг над 600 милиона $ от запаси, държани в американски банки, заявявайки, че Москва би трябвало да избира сред привършване на доларовите си запаси или несъблюдение.

Русия не е имала несъблюдение по външния си дълг от времето на болшевишката гражданска война през 1917 година, съобщи нюз.бг.

" Това форсира времевата линия, когато Русия изчерпва място във връзка с желанието и способността да заплаща ", сподели в понеделник шеф на фонд, който имаше една от облигациите с падеж.

Кремъл съобщи, че ще продължи да заплаща отговорностите си.

" Русия разполага с всички нужни запаси, с цел да заплати задълженията си. Ако тази обсада продължи и заплащанията, предопределени за погашение на задълженията, бъдат блокирани, бъдещото заплащане може да се извърши в рубли ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

С общо 15 интернационалните облигации с номинална стойност към 40 милиарда $ в обращение, Москва съумя да извърши серия от валутни купони по своите еврооблигации, преди Съединените щати да спрат сходни транзакции.

Министерството на финансите на Русия съобщи в сряда, че би трябвало да заплати рубли на притежателите на своите деноминирани в долари еврооблигации с падеж през 2022 и 2042 година, защото задгранична банка отхвърли да обработи разпореждане за заплащане на стойност 649 милиона $ към вложителите. притежатели на държавен дълг.

От министерството на финансите прибавиха, че задграничната банка, която не е показала, е отказала нареждането на Русия да заплати купони по двете облигации и също по този начин не е съумяла да обработи заплащане по еврооблигация, дължима през 2022 година

Способността на Русия да извърши дълговите си отговорности е в светлината на прожекторите след необятно публикуваните санкции в отговор на това, което Москва назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, замрази съвсем половината от нейните запаси и стеснен достъп до световни платежни системи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР