Русия осъди на пет години затвор 20-годишен студент от центъра

...
Русия осъди на пет години затвор 20-годишен студент от центъра
Коментари Харесай

Русия осъди студент за планиране на атаки срещу армията и връзки с Украйна

Русия осъди на пет години затвор 20-годишен студент от центъра на страната за хипотетично съдействие с украинските специфични служби и обмисляне на саботажи против военни бази, съобщи Агенция Франс Прес.

От началото на пълномащабните военни дейности в Украйна през февруари 2022 година Москва е арестувала голям брой чужденци и съветски жители за хипотетична работа с Киев или обмисляне на офанзиви против армейската инфраструктура.

Клонът на службите за сигурност ФСБ в централния съветски град Курган съобщи, че мъжът е бил арестуван по-рано по съмнение, че работи с непозната страна.

" Обвиняемият е възнамерявал да извърши бойкот на обекти от военната и обществената инфраструктура ", се сподели в публикуваното до съветските осведомителни организации изказване, в което се заяви за петгодишната присъда.

ФСБ също по този начин твърди, че студентът, чиято идентичност не се показва, е възнамерявал да популяризира проукраинска агитация в интернет и да съобщи подробна информация за активността на войските и правоохранителните органи в района.

Русия криминализира рецензиите към своите военни след започването на широкомащабни военни дейности в Украйна и задържа или санкции хиляди хора за изявления против боевете.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР