Русия обяви, че е убила при въздушни удари в Сирия

...
Русия обяви, че е убила при въздушни удари в Сирия
Коментари Харесай

Русия обяви, че е убила при въздушни удари в Сирия над 30 бунтовници

Русия разгласи, че е умъртвила при въздушни удари в Сирия над 30 бунтовници, съобщи Ройтерс, като се базира на организация Интерфакс.

Руските въоръжени сили са бомбардирали в събота въоръжени групировки в северозападната сирийска провинция Идлиб в отговор на обстрел от тяхна страна по позиции на държавните сили.

При въздушните удари са били убити 34 и ранени над 60 бунтовници, съобщи през вчерашния ден заместник-ръководителят на съветския Център за помиряване на враждуващите страни в Сирия контраадмирал Вадим Кулит. Той означи, че преди този момент позиции на сирийската войска са били обстрелвани седем пъти за 24 часа.

Агенция Ройтерс прави ангажимента, че не е в положение да ревизира тези данни по самостоятелен път.

Сирийското държавно управление упреква бунтовниците, множеството от които са ислямисти, че правят офанзиви в следени от него региони в Идлиб и прилежащата провинция Алепо. То на собствен ред отхвърля да подлага на разхвърлян обстрел бунтовническите зони.

Сирийската съпротива упреква държавното управление в Дамаск и Русия, че се възползват от насочването на международното внимание към спора в линията Газа, с цел да засилят ударите в провинция Идлиб и прилежащи сирийски региони, където живеят над 3 милиона души, отбелязва Ройтерс.

Вадим Кулит сподели още, че ръководената от Съединените щати антиджихадистка коалиция още веднъж е нарушила въздушното пространство на Сирия.

Редица полети на изтребители и дронове не са били координирани с Москва, съобщи той.

Русия постоянно насочва сходни обвинявания по адрес на Съединени американски щати, напомня Ройтерс.

Също през вчерашния ден американските въоръжени сили споделиха, че са нанесли два въздушни удара по свързани с Иран групировки в Сирия.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР