Русия обвини премиера в оставка Кирил Петков в лъжа относно

...
Русия обвини премиера в оставка Кирил Петков в лъжа относно
Коментари Харесай

Захарова обвини Кирил Петков в лъжа: Спекулациите му са признак на политическа агония

Русия упрекна премиера в оставка Кирил Петков в неистина по отношение на неговите изявления в изявлението пред вестник " Таймс ". Това излиза наяве от изказване на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова.

В него се показва, че съветската страна намира за " съзнателно погрешни " изказванията, отправени от Петков, по отношение на намесата на Москва в делата на България. В сряда беше оповестено изявлението на Петков пред " Таймс ", в което той показва, че " корупцията и съветското въздействие в България са едно и също нещо ".

" С любознание прочетохме изявлението на министър-председателя в оставка Петков. Искрено съчувстваме на опасенията му по отношение на " дългата ръка " на Кремъл. От позиция на логиката и истината не виждаме смисъл да разясняваме поотделно всяко едно от съзнателно погрешните изказвания за съветската интервенция в делата на България, корупцията като наш " главен външнополитически инструмент " на Балканите и " обработването " на локални политици с екскурзии до Гърция ", споделя Захарова.

Говорителят на съветското външно министерство декларира, че " Русия в никакъв случай не си е разрешавала да се намесва в делата на непознати страни " и няма да разреши на никоя друга страна да се пробва да постанова своето мнение.

" Спекулациите с " съветската опасност " за вътрешнополитически и други наемнически цели са сигурен симптом на политическа мъка. Убедени сме, че това е също толкоз явно и за българския народ, на който откровено желаем разцвет и прагматично държавно управление, способно да работи въз основа на националните ползи, а не на желанието да обслужва задокеанските " сътрудници ", добавя Захарова.

Напрежението сред София и Москва пораства от началото на съветската инвазия в Украйна и откакто " Газпром " спря доставките на газ за страната през април. Миналия месец от страната бяха изгонени и 70 съветски дипломати, което беше мотив за замяна на още остри реплики и закани от страна на съветския дипломат в България Елеонора Митрофанова за разкъсване на дипломатическите отношение сред двете страни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР