Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев твърди, че разликата между

...
Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев твърди, че разликата между
Коментари Харесай

Стамен Белчев: Разликата между ЦСКА и Лудогорец не е толкова голяма

Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев твърди, че разликата сред столичния отбор и първенеца на България Лудогорец не е толкоз огромна.

Наставникът приказва пред медиите на конференция преди семейството на Черно море на следващия ден, 23 май, от 20:15 часа. На събитието в зала „ Родина “ на Националния стадион участва и бранителят на „ армейците “ Християн Петров.

„ Предстои мач против Черно море, само че всеки мач е значим. Това, което би трябвало да се усъвършенства – би трябвало да сме по-спокойни и уверени, когато владеем топката. Когато сме в отбрана, да сме по-солидни и компактни и да няма пространства за съперника. Футболистите би трябвало да се абстрахират от стадиона. Утрешният мач е най-важният за момента. Надявам се и съм сигурен, че ще зарадваме нашите почитатели с добра игра и победа. Не би трябвало да има напрежение в тима. Футболистите би трябвало да са спокойни и уверени. Когато са пренавити, не демонстрират същинските си благоприятни условия “, стартира Белчев.

Хасковлията има забележки към възпитаниците си по отношение на играта в отбрана.

„ Искаме да играем високо в половината на съперника. Последните 3 мача стартират с ранен гол на съперника и няма по какъв начин да не излезем на висока преса. Най-важното в подобен миг е реакцията след загуба на топката и организацията на отбрана, с цел да се оправим с прехода на съперника. Не мисля, че тимът се намира в неприятна форма. Резултатите не са това, което всички чакаме. Мисля, че в офанзива имахме доста положителни неща. Пред тима съм споделил, че имам искания за играта в отбрана на целия тим. Когато тимът на съперника отнеме топката, би трябвало да се оправим по най-хубавия метод в отбрана. Това е въпрос на време “, добави той.

Треньорът приказва и за задачите на тима през идния сезон, въпреки да не е несъмнено дали той ще остане отпред на отбора.

„ Надявам се идващият сезон да изглеждаме доста по-добре и да бъдем подготвени да станем първенци. Разликата с Лудогорец е това, че ние загубихме мачове, които смятахме за сигурни. Те също направиха неверни стъпки, само че не мисля, че разликата сред нас и Лудогорец е толкоз огромна. Футболистите са експерти и не би трябвало да се въздействат от странични неща. Не е най-важното кой ще е треньор, те би трябвало да са на 100%. При нас в никакъв случай не е имало проблем дали е българин или чужденец. Всички са играчи на ЦСКА. Не би трябвало да има наслагване и разделяне на българи и чужденци. Иска ми се да има повече българи, само че те би трябвало да бъдат подготвени. Не може да пуснем някой млад и да падне на земята. Трябва да имаме самообладание към тези момчета, тъй като истината на терена е напълно друга “, приключи Белчев.

Бранителят Християн Петров бе запитан от публицистите по отношение на допускането на ранни голове.

" Да, както вие казахте, в последните кръгове позволяваме голове и то при започване на мача. Не мога да си го обясня това – дали на психическа основа или на шанс, само че ще се постараем в идващите мачове да не позволяваме гол и да излезем от тях със суха мрежа “, добави бранителят.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР