Русия обстрелва през нощта южния украински град Никопол, съобщиха регионалните

...
Русия обстрелва през нощта южния украински град Никопол, съобщиха регионалните
Коментари Харесай

Русия обстрелва Никопол и засилва атаките над Бахмут

Русия обстрелва през нощта южния украински град Никопол , оповестиха районните управляващи сутринта в петък.

Новината пристигна на фона на засилващи се боеве в град Бахмут, който е в епицентъра на настъплението на Москва в Източна Украйна от месеци.

Ръководителят на Днепропетровския регионален съвет Николай Лукашук сподели, че тежък артилерийски обстрел е унищожил гражданска и енергийна инфраструктура в Никопол.

" Окупаторите са се насочили към домовете на жителите на града. Унищожени са 10 частни къщи, една постройка, газови пещи и електрически мрежи ", написа Лукашук в Телеграм.

През последните дни Русия ускори ударите си по Южна Украйна, като се насочи най-вече към освободените региони на Херсонска област, където тази седмица при обстрел бяха убити минимум 23 цивилни жители.

На бойното поле в Бахмут украинските бранители са отблъснали 60 съветски офанзиви през последните 24 часа, заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в ежедневния си отчет в петък. Това бележи усилване на интензивността на многократните опити на Русия да превземе града.

Тежки сражения са били регистрирани и в Марийка, покрай Бахмут, където съветските сили са се пробвали да подобрят тактическите си позиции. Руските сили са обстрелвали и редица обитаеми места в Запорожка и Херсонска област, оповестиха военните.

Късно вечерта в четврътък в Киев се включиха аларми за въздушно нахлуване поради хипотетична офанзива с дрон. По-късно украинските военновъздушни сили споделиха, че самолетът, провокирал паниката, е бил техен. Дронът е изгубил надзор по време на плануван полет в Киевска област и е бил свален, се споделя в изказване на военновъздушните сили.

В четвъртък украинският президент Володимир Зеленски , който да съди съветските военни закононарушения в Украйна, и за гонене на съветския президент Владимир Путин за неговите " незаконни дейности ".

На 17 март Международният углавен съд в Хага, в която упреква Путин в отговорност за противозаконното депортиране на деца от Украйна, което съставлява военно закононарушение.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР