Русия няма изгледи да пробие украинската отбрана в Донбас. Междувременно

...
Русия няма изгледи да пробие украинската отбрана в Донбас. Междувременно
Коментари Харесай

Бен Ходжис: Окупаторите не разполагат с подривни сили в Донбас, пробив там сега е невъзможен

Русия няма изгледи да пробие украинската защита в Донбас. Междувременно украинското командване демонстрира извънреден професионализъм в отбранителните дейности, написа УНИАН.

Както сподели в изявление за „ NV “ военният анализатор, някогашен пълководец на американската войска в Европа Бен Ходжис, през 2014 година Русия е съумяла да окупира 10-15% от територията на Украйна, в това число Крим. Сега няколко месеца не стигат на армията на Путин да превземе Бахмут. Градът-крепост към момента не е паднал.

" Сега, след няколко месеца борби при Бахмуту, нашествениците наподобява към момента се пробват да завладяват този дребен град Соледар, не престават да се бият към Бахмуту, губят хиляди хора, само че не могат да отхвърлен украинските бойци оттова. Дори и да го създадат, какво от това? Ако се абстрахираме от чисто прочувствения миг, това няма да докара до нищо значимо за съветската войска. Те нямат такива подривни сили там и нямат вероятности за някакъв тип пробив, който те биха могли да провеждат ", изясни тезата си Ходжис.

Генералът отбелязва още, че украинското командване е провело защитата на Донбас извънредно професионално, а увеличението на ресурсите на украинските сили за защита не дава късмет на нашествениците за действителен пробив там.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР