Полша е арестувала девет членове на руска шпионска група, която

...
Полша е арестувала девет членове на руска шпионска група, която
Коментари Харесай

Полша разби руска шпионска група

Полша е арестувала девет членове на съветска шпионска група, която е правила саботажи на европейска територия.

„ В момента имаме девет арестувани и упрекнати обвинени, които са директно забъркани от името на съветските (разузнавателни) служби в саботажни дейности в Полша “, съобщи министър председателят Доналд Туск пред телевизия TVN24.

„ Това са украински, беларуски и полски жители “, сподели той, като допусна, че някои от тях може да са били вербувани от престъпните среди.

Задържаните са упрекнати в „ побои, палежи и опити за палежи “. Руските заприказва засягат освен Полша, само че и Литва, Латвия и евентуално Швеция.

В момента се организира интернационално следствие.

Сред образците, които Туск уточни, е опит за подпалване на фабрика за бои във Вроцлав, Западна Полша, както и на център на „ Икеа “ в Литва.

Премиерът съобщи, че през идващите дни ще последва социална осведомителна акция по този въпрос.

По-рано този месец Туск разгласи укрепването на полските разследващи служби след дестабилизиращите дейности на Москва, като заяви, че Полша ще отпусне още 100 млн. злоти (25 млн. долара) за цивилен и военни служби за битка с шпионажа.

Той също по този начин уточни, че Варшава е предотвратила няколко акта на бойкот с помощта на бдителността на своите служби и нашите съдружници. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР