Русия няма да инициира международно разследване на събитията в Украйна

...
Русия няма да инициира международно разследване на събитията в Украйна
Коментари Харесай

Русия отказа да започне международно разследване на убийствата на цивилни в Буча


Русия няма да инициира интернационално следствие на събитията в Украйна в Организация на обединените нации, в това число провокациите в Буча, защото не е сигурна в обективността на следствието. Това заяви за „ РИА Новости “ шефът на отдела за интернационалните организации на съветското външно министерство Петр Иличев.

„ Досега тази тематика не е повдигана в Организация на обединените нации. Трябва да разгледаме какво следствие може да бъде, кой ще го организира. За страдание опитът от предходни следствия, в това число посредством Международния углавен съд, демонстрира единствено пристрастна позиция “, изясни дипломатът.

По-рано прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков съобщи, че Русия отхвърля обвиняванията за присъединяване в убийствата на цивилни в Буча и се застъпва за разискване на събитията в Буча „ на допустимо най-високо равнище “ – в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Владимир Путин назова убийствата в Буча „ провокация “ и „ фалшификат “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР