Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков обясни в

...
Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков обясни в
Коментари Харесай

Гласът на Кремъл: Сергей Шойгу вече няма да бъде непосредствен ръководител

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков изясни в понеделник, че досегашният министър на защитата Сергей Шойгу като секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация ще бъде началник на Федералната работа за военно-техническо съдействие (ФСВТС), само че не и непосреден началник, оповестява ТАСС.

" Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Сергей Шойгу ще управлява съответно работата на ФСВТС. Не става дума, че той ще бъде непосреден началник на тази работа ", сподели представителят на Кремъл.

Песков напомни, че непосреден началник е Дмитрий Шугаев.

Както следва от указа, подписан от съветския президент Владимир Путин за структурата на федералните държавни органи, ФСВТС е трансфериран от послушание на Министерството на защитата на директно послушание на президента на Руската федерация.

Припомняме, че преди този момент Путин назначи Шойгу, който заемаше поста министър на защитата на Руската федерация от 2012 година, за секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация, освобождавайки Николай Патрушев от този пост заради прекосяването му на друга работа.

Заедно с това разгласи и други рокади в новото държавно управление. Андрей Белоусов бе препоръчан за поста министър на защитата, заеман от Сергей Шойгу.

За министър на външните работи президентът предлага преназначаването на Сергей Лавров, който заема този пост към този момент повече от 20 години./fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР