Русия не представлява ядрена заплаха за никого, твърденията за обратното

...
Русия не представлява ядрена заплаха за никого, твърденията за обратното
Коментари Харесай

Русия не представлявала ядрена заплаха за никого

Русия не съставлява нуклеарна опасност за никого, изказванията за противоположното са част от западната агитация. Това съобщи в понеделник непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя. Той направи изказването по време на конференция, заяви ТАСС. 

" Що се отнася до нуклеарна война, дремя умерено, тъй като знам, че най-малко не желаеме нуклеарна война, не заплашваме с нуклеарна война, сподели той. Цялото това говорене, че Русия заплашва света с нуклеарни бойни глави, е част от агитация ", акцентира дипломатът.

Той означи, че съветската нуклеарна теория " дава няколко ясни сюжета ", при които може да се употребява нуклеарно оръжие.

" Сега несъмнено няма обстановка, която би планувала нашата нуклеарна теория ", сподели Небензя.
 Русия вижда сигурност в нуклеарните оръжия в Беларус
Русия вижда сигурност в нуклеарните оръжия в Беларус

До 1 юли в Беларус би трябвало да бъде квалифицирано вместилище за разполагане на тактическо нуклеарно оръжие

Припомняме, че ден по-рано съветският дипломат в Минск Борис Гризлов отбрани решението за разполагането на нуклеарните оръжия в Беларус. 

Разполагането на нуклеарно оръжие по западните граници на съюзната страна ще разреши по-добре да се подсигурява нейната сигурност, съобщи той.

" Те ще бъдат преместени до западните граници на нашата съюзна страна и ще покачат опцията за гарантиране на нашата сигурност. Това ще стане макар Европа и Съединени американски щати ", сподели той.

Според него, паритетът по въпроса за разполагането на нуклеарни оръжия в света е по-голям от всеки път.

" Ако приказваме за разполагане на американско нуклеарно оръжие в европейски страни - Италия, Белгия, Холандия, Германия, Турция, тогава би трябвало да предприемем дейности, които ще покачат сигурността на нашите съюзни страни ", изясни Гризлов.

Той добави, че " Русия и Беларус са територията на съюзната страна, легализирана, за разлика от територията на страните, където Съединени американски щати разполагат своите нуклеарни оръжия ".
 Русия упрекна Съединени американски щати в злонамерено неспазване на контракта за нуклеарните оръжия
Русия упрекна Съединени американски щати в злонамерено неспазване на контракта за нуклеарните оръжия

След решението на Вашингтон да не споделя данни за нуклеарните си сили

Посланикът напомни още, че до 1 юли би трябвало да бъде квалифицирано вместилище за разполагане на тактическо нуклеарно оръжие на територията на Беларус.

По-рано беларуският посланик Сергей Рачков също отбрани възможното разполагане на съветски нуклеарни оръжия на територията на страната.

" Искам да подчертая, че Република Беларус не нарушава интернационалните си отговорности в тази област ", сподели той, като означи, че този ход на Москва ще послужи за въздържане на възможна експанзия.

Коментарите му идват, откакто предходната седмица съветският президент Владимир Путин даде обещание да разположи съветски оръжия в прилежащата страна.

Александър Лукашенко акцентира, че Минск се е съгласил да разположи тези оръжия и може да се съгласи Москва да разположи и стратегически нуклеарни оръжия на своя територия.
 НАТО прикани Русия да съблюдава контракта за нуклеарните оръжия със Съединени американски щати
НАТО прикани Русия да съблюдава контракта за нуклеарните оръжия със Съединени американски щати

Русия отхвърля да организира съвещания или да разреши инспекции на Съединени американски щати от предишния август насам

В продължение на десетилетия страните споделят информация между тях за планувани проби с нуклеарни ракети.

Наследство от Студената война и последствията от нея, тази процедура е от решаващо значение за гарантиране, че тестовите изстрелвания няма да бъдат комплицирани с законни ракетни офанзиви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР